star_on

Перед сном відкладіть девайс в сторону. Чим зайняти себе на сон прийдешній

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Використання smart-пристроїв перед відходом на відпочинок безпосередньо негативно впливає на здоров’я людини, перш за все, на добові ритми його організму, сприяє порушенню апетиту, ожирінню, зниженню активності імунної системи і затримці росту, а також пов’язане з психологічними розладами.

n

 

n

Проведено безліч досліджень, за матеріалами одного з них, учасники дослідження, читали перед сном смартфон, довше засинали, їх організм виділяв найменше мелатоніну, а на наступний ранок їм було складніше прокинутися. До таких результатів прийшли американські медики, автори статті в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

n

Чому так відбувається

n

Практично у всій техніці, з якою доводиться стикатися людині, є світловипромінюючі діоди, які випромінюють світло в синій частині спектра. Вони здатні шкодити виробленню мелатоніну в організмі. Мелатонін – це “гормон темряви”, який готує тіло до сну. Коли мелатонін не виробляється, людина не відчуває сонливість і не здатна на повноцінний сон.

n

Тривалий недолік мелатоніну здатний привести до збільшення почуття голоду, підвищення рівня глюкози, і навіть до ракових захворювань.

n

Чим краще зайнятися перед сном

n

Ми радимо Вам перед сном прогулятися пішки. Перебування на свіжому повітрі сприяє гарному настрою і міцному сну. До того ж, хода корисна для здоров’я. Якщо погода не дозволяє – медитуйте вдома, зробіть аналіз прожитого дня – це допоможе відстежувати прогрес і своєчасно коригувати плани.

n

Якщо Ви страждаєте безсонням, або у Вас порушився добовий ритм, або є будь-які проблеми, які перешкоджають здоровому, міцному сну, проконсультуйтеся з лікарем, це може бути серйозно. У разі призначення необхідних препаратів – звертайтеся в “Аптеку АНЦ”, висококваліфіковані фахівці завжди з радістю нададуть вам потрібну консультацію і швидке обслуговування!

Усі акції