star_on

Омега 3

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Настав осінній період з холодами і вітром. Багато хто з нас вживають у цей період року вітамінні комплекси і БАДи. Один з найпопулярніших, про який чули, напевно, абсолютно всі – Омега 3.

Омега-3 поліненасичені жирні кислоти в організмі кожної людини просто незамінні, але при цьому сам він їх не виробляє. Головне джерело надходження цих жирних кислот – їжа. Щоденне вживання в достатній кількості продуктів з вмістом Омега-3-кислот служить чудовою профілактикою запалень суглобів, покращує зір, стан шкіри і волосся. Ще Омега-3 регулюють кров’яний тиск, знижують ризик виникнення тромбів, прискорюють загоєння ран (тому вони незамінні при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритах).

Що потрібно знати про килости в Омега-3?

Три найбільш поширені жирні кислоти, які входять в групу омега-3 – це ALA, EPA і DHA. Омега-3 жирні кислоти дуже складно в повному обсязі отримати з тих продуктів, що є у нас в розпорядженні. Кількість їх при отриманні через їжу дуже складно дозувати. Неможливо точно розрахувати, скільки саме жирної риби потрібно з’їсти для отримання «правильної дози» омега-3 і як відрізнити хорошу, багату EPA і DHA рибу від поганої. З цим завданням відмінно справляються вітамінні комплекси.
 

Бережіть себе та будьте здорові!

Усі акції