star_on

Чи варто вживати мелатонін

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Ми вже писали про важлівість мелатоніну в нашому жітті. Сьогодні хочемо розібратися в питанні, чи нужно пити мелатонін перорально при безсонні и погіршенні сну Мелатонін – дуже важливий гормон, який безпосередно впливає на якість нашого життя и на функціонування біологічного годинника. Цей гормон виробляє шишкоподібна залоза, а коли настає проблема зі сном, яка триває не день і не тиждень – скоріше за все є порушення рівню мелатоніну. Люди, які страждають від якості сну купують мелатонін, щоб з його допомогою вирішити цю проблему. Але так робити не варто і ось чому.
Мелатонін зазвичай вважають безпечним і дають без призначення навіть дітям. Лікарі просять утриматися від такої практики і використовувати цей препарат тільки за рекомендацією лікаря. Чому Неспокійний сон або тривалє безсоння є наслідком проблеми, але дуже важливо виявити через що це відбувається і усунути першоджерело. До того ж результати досліджень мелатоніну не виявили його перевагу і вагому дію.

n
n

Аналіз 2013 року, в якому розглядали 19 досліджень, в яких брали участь 1683 суб’єкти, встановив, що в середньому мелатонін скоротив кількість часу, необхідного для засипання, на сім хвилин порівняно з плацебо і збільшив загальний час сну на вісім хвилин. Іншими словами він не допомагає при депресії, тривалому безсонні і розладах сну. Мелатонін продається як дієтична добавка і можє бути ефективним, коли ви змінили часові пояси і при деяких інших розладах сну, які повинен діагностувати тільки лікар – самодіагностика небезпечна для вашого здоровья.

n
Усі акції