Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Як відновити медичні документи в воєнний час?

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Через війну українці були змушені покинути свої міста та домівки. За цих обставин не завжди є можливість зібрати всі мед документи, деякі з яких були забуті у квартирах або втрачені. Як відновити медичну документацію читайте нижче.

Щоб відновити результати проведених оперативних втручань, обстежень, реабілітаційних обстежень тощо зверніться за місцем вашого перебування до сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Лікар прийме рішення про відновлення документів за допомогою електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ) або за потреби проведе додаткові обстеження для відновлення подальшого лікування пацієнта.

Для відновлення медичних документів особі з інвалідністю потрібно звернутися до органів соціального захисту в місті перебування. Спеціаліст зможе зробити для громадянина витяг з Централізованого банку даних осіб з інвалідністю.

Щоб відновити інші медичні документи та довідку Медико-соціальної експертизи потрібно звернутися до медико-соціальної експертної комісії за місцем перебування. Лікарі закладів охорони здоров'я та МСЕК нададуть план дій і допоможуть з розв'язання питань.

Органи соціального захисту спільно з медико-соціальними експертними комісіями працюють у штатному режимі й допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у відновлені та отримані втрачених документів.