star_on

Маска і погіршення шкіри

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Що робити, якщо після захисної маски погіршився стан шкіри

n

Ми живемо в новій дійсності, де захисна маска стала невід’ємним елементом нашого життя. Однак, багато хто з нас помітив, як погіршився стан шкіри. Дві найголовніші причини — це тертя шкіри при приляганні захисної маски та вологе середовище. Якщо у вас суха або чутлива шкіра, загальний стан може стати гіршим. Нижче розповімо, що варто робити.

n

1. Не експериментуйте з новими косметичними засобами та незнайомими компонентами в їх складі. Загальний стан шкіри після цього може ще помітніше погіршитися, а новий інгредієнт — викликати алергію та роздратування.

n

2. Дбайливо очищуйте та зрідка пілінгуйте шкіру. Використовуйте не агресивні миючі засоби зі зволожуючими компонентами. Мало того, що вологе середовище під маскою — ідеальне місце для розмноження бактерій, так ще й тертя викликає свербіж і почервоніння. Тому не варто часто використовувати скраби, кислотні засоби, щіточки та т.п. Для очищення обличчя вибирайте пінки, гелі та емульсії без сульфатів.

n

3. Частіше змінюйте наволочки та рушники для обличчя. Тривале знаходження в захисній масці протягом дня негативно вливає на стан шкіри. Це відбувається тому, що влітку ми у два рази активніше пітніємо, виділяється більше себума, а бактерії швидше розмножуються. Слідкуйте не тільки за чистотою обличчя й оновленням захисної маски, але і за станом рушника і наволочки, з якими шкіра контактує кожен день.

n

4. Зволожуйте шкіру. Якщо у вас жирний тип шкіри, то віддавайте перевагу гелям, емульсіям та есенціям для зволоження. А для сухої і чутливої шкіри потрібно якісно зволожувати її насиченими та щільними засобами, тому що шкіра під маскою пересихає, може з’явитися свербіж і почервоніння. Пантенол, гіалуронова кислота і ніацинамід в складі косметичного засобу — це інгредієнти, за допомогою яких шкіра швидше відновиться.

n

5. Використовуйте мінімум макіяжу та регулярно міняйте маску. Звертайте увагу на легкі декоративні засоби, щоб не перевантажувати шкіру і не забивати пори. Якщо у вас одноразова маска, то міняйте її кожні три години. Тканинну маску необхідно прати кожен день, адже матеріал і вологе середовище швидко розповсюджує бактерії.

Усі акції