Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Малі зусилля – великі переваги! Йога

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Разом з “Аптекою АНЦ“ аналізуємо загальні переваги духовної, психічної та фізичної практики – йоги.

Фізична підготовка. Ви дійсно здорові, коли ви не тільки перебуваєте в хорошій фізичній формі, але й психічно і емоційно врівноважені. Йога вимагає не тільки витримки і емоційної рівноваги, а й міцної фізичної витримки. Розучуючи різні пози, удосконалюючи техніку дихання, займаючись медитацією – ви допомагаєте собі розвивати ці корисні і необхідні, для щасливого і повноцінного життя, якості.

Регулювання ваги. Про це мріють багато людей. І тут йога має свої “+”. Різні комплекси, наприклад, Привітання Сонця і Капалабхаті, це відмінний спосіб привести свою вагу у гранично-допустиму норму. До того ж, регулярні заняття підвищують концентрацію уваги до споживаної їжі, адже легкість й відсутність здуття і тяжкості приносить суцільне задоволення (не тільки під час занять).

Стресостійкість. Регулярне застосування йога-практики у повсякденному житті сприяє зниженню рівня кортизолу та стресу в цілому; тим самим знижується ризик різних захворювань (наприклад, серцево-судинних). Асани, пранаяма і медитація – це дієві способи для зняття стресу.

Підвищення імунітету. Наш організм – це єдина система, в якій тіло, розум і душа пов’язані між собою. Несправність в тілі впливає на розум, і точно так же неприємності і біди голови можуть відбитися нездужанням в тілі. Йога-пози масажують внутрішні органи і зміцнюють м’язи; техніки дихання і медитація знімають стрес і підвищують імунітет.

Усвідомленість. Під час активних змін люди часто забувають жити сьогоденням і думають за минуле і майбутнє. Усвідомлюючи таку особливість організму, можна поліпшити настрій, знизити рівень дратівливості і набути впевненості в собі. Йога та пранаяма допомагають створити цю усвідомленість і повернутися до усвідомлення справжнього життя, концентруючись на виконанні завдань з повною віддачею.

Поліпшення взаємин. Практикування йоги звільняє розум від завантаженості непотрібними речами, створює атмосферу стабільності, умиротворення і задоволення, що тягне за собою спокій і впевненість, що, в свою чергу, сприяє підтримці довірчих і щирих взаємин з вашими близькими, дозволяє налагодити зруйновані зв’язки і вберегти від поспішних рішень.

Підвищення енергетичного потенціалу. Активні трудові будні часто повністю спустошують організм зсередини. Постійна зміна діяльності може нести радість і негоду одночасно. Слід приділити невеликим, але регулярним заняттям йогою деякий час, і це може допомогти наповнитися зарядом бадьорості і енергії на початку і середині робочого дня, і спокоєм, умиротворенням наприкінці.

Поліпшення гнучкості і постави. Тут все зрозуміло, адже будь-яке регулярне фізичне навантаження має загальнозміцнювальну дію на організм. Головне, навчитися виконувати вправи правильно – правильній постановці техніки Вам може допомогти спеціальний інструктор з йоги.

Необхідно розуміти, що практикування йоги – це тривалий процес, тому завзятість і регулярність сприяє якості проведених занять, що дасть більш глибоке розуміння значущості даної практики в вашому житті!

Пам’ятаєте “Аптека АНЦ” вже писала про старт нової Всеукраїнської акції – “КВІТУТЬ ЗНИЖКИ-ТРАВИМО ЦІНИ”!

Усі акції