star_on

Магній B6

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Магній бере участь у багатьох процесах нашого організму. Цей мінерал необхідний для міцних кісток, правильної роботи серця, функціонування легенів і регуляції рівня глюкози в крові. Крім того, магній потрібен і для здоров’я мозку. Активізуючи різні складні функції цього органу, ця речовина підтримує оптимальне когнітивне здоров’я. Так, низький рівень магнію безпосередньо пов’язаний з погіршенням пам’яті.

Відомо, що ця речовина зміцнює нейронні зв’язки в гіпокампі – області головного мозку, яка є основним місцем для зберігання довгострокових спогадів. Таким чином, достатня кількість магнію поліпшує довгострокову пам’ять. Крім того, ефективність роботи префронтальної кори головного мозку, яка допомагає у збереженні короткострокових спогадів, також в значній мірі залежить від магнію. Магній міститься в брокколі, шпинаті, проростках пшениці, какао-бобах.

Вітамін B6 сприяє кращому засвоєнню макроелементи Mg і підсилює його дію, більш того, він вкрай позитивно впливає на нервову систему і обмінні процеси. Магній надходить в організм разом з їжею, проте в умовах сучасного життя не завжди виходить правильно і регулярно харчуватися, і тим самим підтримувати оптимальну кількість корисних речовин. Але найголовніше – не кожен зможе приблизно визначити необхідну кількість мікроелемента в конкретному обсязі їжі, щоб його заповнити. Постійні стреси, шкідливі звички, важка фізична і розумова праця – все це може послужити причиною дефіциту даного макроелементи. Дефіцит магнію B6 можна отримати як з продуктів і овочів, так і за допомогою біологічно активних добавок і вітамінних комплексах.

Усі акції