star_on

Лайфхаки для гарного самопочуття під час новорічного періоду

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Активізуйте травлення. Шлунок працює на повну потужність, а переїдання у святкові дні - звичайна справа. Після навантаження їжею та алкоголем його потрібно знову «запустити» в роботу. Активізувати травний процес можна, зробивши теплий чай. Найкраще підійде чорний, зелений, або ромашковий чай. За бажанням можна додати в теплий напій трохи імбиру і лимона, оскільки вони активізують травлення та знижують кислотність шлунка.

Випийте сорбенти. Багато їжі може викликати сильну нудоту і навіть біль в шлунку. Необхідно випити сорбенти, які містять додаткові ферменти для роботи підшлункової залози. Бажано їх прийняти ще під час застілля, коли ви починаєте розуміти, що справа йде до переїдання.

Не робіть це при печії. Щоб запобігти печії не лягайте і не приймайте горизонтальне положення. Крім печії може посилитися тяжкість і дискомфорт. Необхідний легкий рух. Пройдіться повільним кроком навколо будинку або прогуляйтеся в парку. Це просте правило допоможе, а неприємні відчуття пройдуть у два рази швидше.

Не забудьте про імбир. Він є вкрай корисним у святковий період. Імбир допомагає від печії, коли ви з'їли занадто багато жирного та освіжає дихання. Ну а якщо вам потрібно відпочити від кількості споживаної їжі за новорічними застіллями - додайте його невеликий шматочок в склянку води. Він знизить алкогольну інтоксикацію і допоможе вам відчувати себе трохи краще.

Бережіть своє здоров'я та не ігноруйте вищенаведені поради в новорічний період!

Усі акції