star_on

Кава замінник сніданку

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Бронікава (bulletproof coffee) – кава з додаванням вершкового масла і масла МСТ. Якщо з вершковим все зрозуміло, то MCT oil – це масло, яке складається з тригліцеридів (жирних кислот) із середньою довжиною ланцюжка. За смаком бронекофе нагадує вершковий латте, але без молока і цукру.

n

Історія виникнення. Напій став популярний завдяки інвестору Дейву Еспрі. У 2004 році Дейв відправився в подорож до Тибету, де спробував національний напій часуйма – чай ​​з маслом і молоком. Після повернення з поїздки він довго разробляв власний рецепт, тільки замість чаю взяв за основу каву. У 2009 році він досяг бажаної текстури і ефекту, поділився рецептом кави на 460 калорій в своєму блозі і запропонував замінити сніданок напоем. Цей вид кави відразу став популярним, а багато кав’ярень намагалися ввести його в своє меню і повторити рецепт.

n

Чим корисна бронікава Цей вид кави може замінити вам сніданок, адже його калорійність висока, що дає відчуття ситості в межах 6 годин. Бронікава покращує когнітивні функції і пам’ять (Дейв Еспрі стверджує, що завдяки напою збільшив IQ на 20 пунктів), прискорює обмінні процеси, допомагає схуднути і знизити рівень холестерину. Середньоланцюжкові жирні кислоти мають протизапальний ефект. Масла дуже швидко метаболізуються в кетони, які миттєво дають прихід енергії і підвищують працездатність. Використання кетонів як джерело енергії замість цукру є більш ефективним джерелом «палива» і енергії на весь день.

Усі акції