star_on

Яку зубну щітку вибрати

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Якщо про фтор в зубних пастах ми писали раніше (спойлер – він обов’язково повинен бути у вашій пасті), то тему вибору зубних щіток обійшли стороною.

n

Дослідження показали, що електрична зубна щітка ефективніше видаляє наліт. Однак немає точних даних на скільки істотно це впливає на здоров’я зубів надалі. Якщо ви використовуєте звичайну зубну щітку і задалися питанням, яка щетина краще буде видаляти наліт – осудних досліджень на цю тему не багато.
Американська стоматологічна асоціація рекомендує використовувати м’яку щетину. Тонкі ворсинки ефективніше можуть проникати між зубами, куди майже не дістають щільні щетинки жорсткої щітки. Якщо ви віддаєте перевагу жорсткій щетині, то пам’ятайте, що вона пошкоджує ясна.

n
n

Що стосується вибору самої щітки, то згідно з рекомендаціями WebMD звичайна зубна щітка повинна дозволяти вам легкий доступ до всіх поверхонь зубів, повинна мати невелику головку і довгу ручку. Головне, щоб при чищенні зубів ви не відчували дискомфорту, а оптимальний для вас варіант допоможе підібрати стаматолог.

n

Як чистити зуби Чистіть зуби не менше 2 хвилин двічі в день. Найбільш ефективним методом чистки зубів визнана техніка Басса – зубну щітку потрібно тримати під кутом 45 градусів відносно поверхні ясен і проводити плавні “вимітаючі” рухи від передніх до задніх зубах. Після чого потрібно провести щіткою вниз, якщо чистиш верхній ряд зубів, і вгору – якщо нижній, а жувальну поверхню зубів необхідно чистити круговими рухами. Як часто необхідно міняти щітку Через кожні 2-3 місяці. Зубні щітки можуть виступати джерелами забруднення ротової порожнини и виступають в якості резервуарів, які сприяють передачі потенційно патогенних мікроорганізмів з навколишнього середовища в ротову порожнину.

n

Приділяйте належну увагу чищенню зубів і стежте за здоров’ям ротової порожнини. Шукайте великий ассортимент зубних щіток і паст в наших магазинах і на сайті.

n
Усі акції