star_on

Яку медичну маску вибрати

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Сезон ГРВІ та хворі навколо змушують задуматися про вибір маски. Респіраторні віруси швидко гинуть на повітрі і передаються при тісному контакті. Здоровій людині, яка не перебуває в безпосередній близькості від джерела інфекції, маска не потрібна. Вона може стати в нагоді, якщо ви відвідуєте кого-то в лікарні або перебуваєте поруч або сидите в одному кабінеті на роботі з хворою людиною. У тісному громадському транспорті, якщо не можна відійти подалі від людина яка чхає або кашляє, можна надіти маску – головне не чіпати її, поки не прийде час зняти і викинути, а після цього як слід помити руки.

n

Яку маску вибрати

n

Маска виступає бар’єром між вами і хворою людиною. Частинки вірусу найчастіше мікроскопічні і можуть проникнути і через пори в звичайній хірургічної масці, і навколо, де вона нещільно прилягає до обличчя. Найпоширеніший вид масок для обличчя складається з шару фільтра, який розташований між зовнішніми шарами і фіксатора, який допомагає надійно і щільно закріпити на обличчі.

n

Існують більш надійні маски-респіратори, так звані N95. Перевага даного виду масок в тому, що вони фільтрують з повітря 95% частинок розміром 0,3 мікрона і більш. Такі маски коштують дорожче, не підходять дітям або людям з бородою і вусами, а в США взагалі вважаються медичними пристроями, так що їх може бути не так просто купити.

n

Навіть проста хірургічна маска здатна затримати поширення крапель слини від людини, який її надів – тому і вважається, що потрібна вона в першу чергу хворим, а не здоровим. При цьому потрібно дотримуватися головного правила: ніколи не чіпайте маску руками після того, як наділи її та над усім, що під нею. Як вчинити, якщо ви захворіли Людина з ГРВІ по можливості перебуває вдома, а якщо знадобилося вийти в аптеку або магазин, надягає маску, робить покупки, не торкаючись до обличчя, удома знімає маску, викидає її і ретельно миє руки.

n

Не дозволяйте стресу впливати на ваш емоційний стан, не панікуйте від кожної новини про коронавірус і стежте за своїм здоров’ям!

Усі акції