star_on

Як зміцнити імунітет

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Як зміцнити імунітет.

n

1. Здоровий кишечник. Понад 70 відсотків иммуноцитов розташовані на стінках кишечника, і тому здоров’я кишечника – ключ до правильної роботи всього організму. Травна система дозволяє тілу позбутися як від власних, так і від сторонніх токсинів. Щоб допомогти будь-яким токсинам швидко пройти через кишечник, додайте в раціон більше харчових волокон і круп грубого помолу. Харчові волокна мають ще одну важливу властивість: вони безпосередньо впливають на відновлення мікробіома кишечника. Кількість корисних нутрієнтів і вітамінів також безпосередньо впливають на стан вашого здоров’я.

n

2. Постійний рух. Згідно з безліччю досліджень регулярні прогулянки і домашні тренування в бадьорому темпі підвищують циркуляцію білих кров’яних тілець. Основне завдання цих імуноцитів – знищувати патогени, що провокують хвороби. Схожої позитивного ефекту можна також домогтися за допомогою регулярних силових тренувань (з опором), тому що вони піднімають пульс і температуру тіла, а це ще один важливий компонент успіху в боротьбі з бактеріями. Тому баланс між низькою і високою інтенсивністю і активністю тренування – ключовий момент для імунітету і здоров’я.

n

3. Здоровий нічний сон.Про корисні властивості і відновлення сил завдяки якісному сну – відомо багато. Саме сон має позитивний вплив на імунну систему. Дослідження доводять, що здоровий сон в поєднанні зі збалансованою системою циркадного ритму сприяє виробленню протизапальних цитокінів (молекул, що виробляються імунною системою) і клітин-кілерів. Так здатність наших імуних тіл боротися з інфекціями зростає в рази.

Усі акції