star_on

Як приймати вітаміни

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Коли і з чим приймати вітаміни для більшої ефективності

n

Щоб всі вітаміни приносили користь, насичували організм корисними нутрієнтами і заповнювали дефіцит важливо пам’ятати про ключовий момент – час прийому і поєднання з їжею. Вітаміни необхідно правильно поєднувати, щоб вони лише посилювали ефективніть і корисні дії, а не навпаки.

n

Вітаміни групи В. Крім участі в основних процесах життєдіяльності організму, включаючи клітинний метаболізм, вітаміни групи В можуть похвалитися тим, що забезпечують нам додатковий заряд енергії. Вони стимулюють роботу нервової системи, так що кращий час для вітамінів групи В – сніданок. Це дозволить вам продуктивно працювати весь день і позбавить від проблем зі сном.

n

Вітаміни A, E, D, K. Головне для цієї групи вітамін не час прийому. Жиророзчинні вітаміни A, E, D і K організм найкраще засвоює тоді, коли вони приймаються з жирною їжею. Секрет в тому, що потрапляючи в стравохід, жири запускають виробництво жовчі і ензимів, які сприяють транспортуванні вітамінів в печінку і їх подальшої переробки. Навіть невеликої кількості жиру (авакадо, горіхи, яєчня на вершковому маслі) досить, щоб активувати цю схему.

n

Магній і залізо. Дані мікроелементи найправильніше приймати ввечері або навіть перед сном. Чому Магній (залежить від кількості) здатний надавати послаблюючу дію. У той же час кофеїн може блокувати дію заліза, так що, якщо ви п’єте багато кави протягом дня, прийом добавки варто відкласти на більш пізній час. Нарешті, велика кількість клітковини може перешкодити засвоєнню поживних речовин з цих мікроелементів.

Усі акції