star_on

Холод і зайва вага

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Відповідно до недавніх досліджень, холод може сприяти схудненню. Як це відбувається Вплив холодних температур може змінити тип жиру в нашому організмі і допомогти нам позбутися від зайвих кілограмів. Жирова тканина буває білою та бурої. Перша – це та, що є у кожного з нас, яка розташована в нижній частині живота, стегнах і сідницях. Бура ж жирова тканина добре розвинена у новонароджених і у тварин, що впадають в сплячку. Якщо білий жир – спосіб нашого організму запастися енергією на можливі голодні часи в майбутньому, то коричневий, навпаки, використовується нашим тілом для прискорення обміну речовин, щоб зігрітися.

n

Згідно з дослідженням, вплив холодних температур змушує стволові клітини утворювати бурий жир замість білого в організмі дорослої людини. Вплив холоду може принести реальну користь, адже бурий жир змушує наш організм спалювати зайві калорії, а не накопичувати їх запаси. Вчені з’ясували, що досить змінити температуру всього на кілька градусів: під час дослідження клітини перетворювалися в бурий жир замість білого вже при температурі 32 градуси за Цельсієм замість нормальної температури тіла 36,6. Вони довели, що наші клітини можуть реагувати на зміну навколишнього середовища.

n

Так що майбутня холодна зима не привід закинути тренування і збільшити кількість калорійної їжі в раціоні, виправдовуючи себе тим, що організму потрібно більше енергії, щоб зігрітися.

Усі акції