star_on

Флаваноїд – антоціан

Автор: Щербакова Олександра Олегівна

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Минулого тижня ми розповідали про флаваноіди – важливі для нашої життєдіяльності природні компоненти, які мають масу корисних властивостей і є важливими складовими для зміцнення нашого здоров’я. Сьогодні розповімо про один з них – антоціан.

n

Антоціан – невід’ємний компонент, який бере участь в кровоносній системі в нашому організмі. Його головне завдання – зміцнення стінок кровоносних судин, а також судин головного мозку і очей. Регулярне надходження антоціана покращує зір і підвищує працездатність мозку, перешкоджає розвитку інсульту. Найбільш багате джерело антіоціана – чорниця. Лікарі радять з’їдати цієї ягоди хоча б півсклянки на день. А взимку можна їсти заморожену.