Флавоноїди
Автор: Щербакова Олександра Олегівна
Дата публікації: 27.03.2023
Флавоноїди – рослинні молекули, які можна отримати тільки з рослинної їжі. Експериментальні дослідження показують, що вони дійсно знижують ризик серцево-судинних захворювань у людей, послаблюють різні прояви атеросклерозу у тварин, і в цілому благотворно впливають на тканини і клітини.
Флавоноїди – це рослинні пігменти, і їх найпомітніша роль – колір, який вони дають урожаю. Однак, крім цього, у флавоноїдів велика кількість корисних властивостей. За своєю структурою і хімічним складом ці речовини близькі до гормонів, і як і гормони, беруть участь майже у всіх процесах, що протікають в нашому організмі. Вони регулюють дію різних ферментів, в тому числі і травних. А як антиоксиданти деякі з них ефективніше вітамінів, які надійно захищають нас і від хвороб і возристних змін.
Коли нам потрібні рослинні флавоноїди:
- при швидкій стомлюваності і слабкості;
- в період стресів;
- при будь-яких травмах, особливо супроводжуваних кровотечами;
- при підвищеній крихкості капілярів, проблеми з тиском, порушеннях кровообігу;
- при запальних захворюваннях шлунка і кишечника;
- при зміні сезонів, особливо з тепла на холод.
Наступного тижня розповімо про види флавоноїдів і джерела їх отримання.