Флавоноїди – кверцетин
Автор: Щербакова Олександра Олегівна
Дата публікації: 27.03.2023
Минулого тижня ми розповідали про флаваноіди – важливі для нашої життєдіяльності природні компоненти, які мають масу корисних властивостей і є важливими складовими для зміцнення нашого здоров’я. Сьогодні розповімо про один з них – кверцетин.
nНайбільше його міститься в цибулі, але в червоній, а не в білій. Одна цибулина в день здатна на кілька годин різко підвищувати рівень кверцетину в організмі. Особливо це необхідно алергікам і тим, хто страждає від хронічних запальних захворювань.
nКверцетин – мабуть, найпотужніший серед біофлавоноїдів антиоксидант. А ще він запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок і тим самим сприяє профілактиці і лікуванню серцево-судинних захворювань. Не подобається цибуля Шукайте кверцетин в яблуках, помідорах, брокколі, болгарському перці, бобових, червоному вині.