Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Цікаві факти про головного помічника в сезон застуд - цинк 

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Цинк контролює формування повноцінної імунної відповіді організму, забезпечує підтримку здоров’я кісток, шкіри, виробництво білків і ДНК. Допомагає правильному відчуттю смаку й запаху. Розберемо нижче корисні факти про цинк, які варто знати під час приймання та посилення засвоєння організмом.

Не приймайте цинк натщесерце. Річ у тім, що приймання даного мікроелемента на порожній шлунок може викликати нудоту і запаморочення. Фахівці та нутриціологи сходяться на думці, що найкращий час - обідня пора і друга половина дня.

Цинк найліпший помічник в холодний період для зміцнення організму. Клінічні дослідження показали, що якщо він приймається в перший день після початку простудного захворювання, відновлення організму відбувається швидше. Він здатний ускладнити поширення вірусів та допомагає імунній системі боротися з ними, оскільки перешкоджає їх проникненню через слизові мембрани в дихальних шляхах. 

Деякі нутрієнти та продукти можуть знизити його ефективність і послабити результат від приймання, а саме: висівки, клітковина і цільнозернові продукти. Крім того, краще не використовувати приймання цинку разом з залізом і кальцієм. Дані мікроелементи будуть перешкоджати засвоєнню одне одного, що істотно знижує ефект кожного з них.

Цинк один з найпопулярніших і ефективних інгредієнтів при недосконалостях шкіри та акне. Застосовується в косметиці для лікування запалень, регулює вироблення шкірного сала і спрямований на підтримку здорового стану шкірного покриву. Позначається як Zinc, Zinc Gluconate, ZINC SULFATE, Zinc PCA і т. п.

Супер союз - пробіотики та цинк. Саме в поєднанні з пробіотиками (дружніми бактеріями для мікрофлори кишківника) цинк витісняє шкідливі мікроби, підтримує здатність організму засвоювати незамінні поживні речовини й захищає від патогенів. При спільному приймання позитивний ефект може бути набагато вище, тому що в тандемі вони активізують імунні клітини та підтримують здоровий стан слизової кишківника.
Бережіть себе та рідних в сезон застуд та замовляйте на сайті https://anc.ua