star_on

Дефіцит колагену

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Чим небезпечний дефіцит колагену

n

Ми вже розповідали про фактори, які руйнують колаген. Сьогодні хочемо порушити питання, чим небезпечний дефіцит цього вкрай необхідного білка для нашого організму.

n

Колаген — ключова речовина в сполучних тканинах нашого організму. Саме він відповідає за молодість та пружність нашої шкіри, а також є ключовим компонентом для будови кісток, суглобів, зв’язок і хрящів.

n

Організм самостійно виробляє його. Однак чим старше ми стаємо, тим складніше він синтезується. Відсоток вироблення колагену скорочується після 25 років, а кількість зруйнованих волокон стає вище.

n

Саме на цьому етапі можна помітити перші мікро зморшки, появу сухості і зміну еластичності. Шкіра швидше втрачає вологу і пружність, а волосся і нігті можуть повільніше рости. Брак колагену безпосередньо відбивається на здоров’ї наших кісток, кровоносних судин і суглобів. А це в свою чергу може провокувати розвиток хронічних захворювань і старіння організму.

n

Тому колаген важливий не тільки для вашої молодості і краси, а й для всього здоров’я організму в цілому. Ми можемо компенсувати дефіцит за допомогою харчування. Вживайте більше білкової їжі, кісткових бульйонів або вітамінних комлексів, в яких міститься необхідна концентрація даної речовини. Однак варто пам’ятати, що перед застосуванням БАД необхідно проконсультуватися з лікарем, щоб прийом моно-препаратів не нашкодив вам, а став ефективним помічником для вашого здоров’я!

Усі акції