star_on

УФ-індекс

Дата публікації: 27.03.2023

article page

На пляж зазвичай беремо з собою сонцезахисний засіб, а коли йдемо на роботу чи в магазин забуваємо про нього. Так робити не варто! Наша шкіра потребує захисту від сонячних променів незалежно від того, де вона з ними контактує. Щоб подивитись, чи варто наносити сонцезахисний засіб, зверніть увагу на УФ-індекс — показник рівня УФ випромінювання.

n

Подивіться УФ-індекс в мобільному додатку “Погода” або в інтернеті, коли збираєтеся вийти з дому, щоб зрозуміти, чи потрібно вам наносити сонцезахисний засіб. Навіть в похмуру погоду УФ-індекс буває високим. Тому перед виходом з дому варто дізнатись його показник.

n

Сонцезахисний засіб потрібно наносити тоді, коли УФ-індекс — три або вище. Люди з не чутливою шкірою не отримують шкоди за 15 хвилин прогулянки до транспортної зупинки чи стоянки авто при УФ-індексі 3. Але якщо, навпаки, у вас чутлива та суха шкіра, можете обгоріти за 10 хвилин під відкритим сонцем. Тому вам слід стежити за УФ-індексом і регулярно користуватися сонцезахисним засобом.

n

Якщо перебуваєте на морі, то при стабільно високому УФ-індексі варто користуватися засобом з SPF. Не забувайте його оновлювати після кожного купання, а також якщо ви спітніли або витерлися рушником. Оновлюйте засіб кожні 2 години та наносьте його за 15-30 хвилин до виходу на пляж. Дерматологи рекомендують вибирати засоби з SPF не менш ніж 30. Для дітей вибирайте максимальний ступінь захисту.

Усі акції