star_on

Факти про дитячий крем

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Чи варто дорослим користуватися дитячим кремом і чи є для них від нього користь

n

Багато хто з нас чув, що дитяча косметика більш безпечна і зводить до мінімуму виникнення алергічних реакцій. Деякі користувачі вважають, що нічого кращого індустрія краси для них ще не вигадала. Саме тому багато жінок вибирають для себе засоби з дитячих лінійок. То що ж потрібно знати про дитячий крем і чи дійсно він корисний для дорослої шкіри

n

Перш за все потрібно розібратися, чим відрізняється дитяча шкіра від дорослої. Вся справа у віці. Епідерміс новонародженого за перший рік життя стає схожим за своїми функціями і захисними властивостями на зрілий. Перші ж шість місяців він адаптується до навколишнього середовища.

n

Шкіра немовлят на 30% тонша, активніше реагує на подразники і більш чутлива. Головне завдання дитячого крему – оберігати її від подразнень і бактерій. У малюків слабо розвинений шкірний бар’єр, тому дитячі засоби створюють захисну плівку і містять велику кількість зволожуючих компонентів: мінеральні масла, вазелін, гліцерин, тощо. Тобто вони мають вузьконаправлені дії – захист і максимальне зволоження.

n

Тож чи варто дорослим використовувати дитячий крем Все залежить від ваших відчуттів. Якщо вам комфортно, то немає приводу припиняти їм користуватися. Однак є кілька важливих моментів. По-перше, ліпідний бар’єр шкіри сформований і штучна захисна плівка не має великого сенсу. По-друге, в дитячих засобах рясна кількість масел, які можуть викликати алергічні реакції, забивати пори і погано вбиратися. Тобто те, що може підійти вашому малюкові, не завжди буде так само ефективно для вас.

n

Найголовніше, що існує маса косметичних засобів для дорослих, які не тільки зволожують, а й мають додаткові переваги. Наприклад, містять вітаміни, антиоксиданти, пептиди, тощо. Саме вони допомагають шкірі залишатися більш здоровою і працюють на вікові зміни, а не тільки живлять і насичують її. Дитячий крем може підійти, якщо у вас порушені захисні функції і шкіра стійка до масел. У всіх інших випадках – це справа вибору.

Усі акції