Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Вітаміни та БАД для підтримки здорового стану волосся в воєнний час

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Нещодавно ми розповідали про корисні поради при випаданні волосся у воєнний час. Сьогодні продовжуємо тему та розповімо про БАД та вітаміни, які допоможуть підтримувати їх здоровий стан.

Вітамін С

Вітамін С - один з найефективніших антиоксидантів для здоров'я людини. Він пройшов велику кількість досліджень, властивості науково доведені і тому активно використовують у фарм та косметичній індустрії. Вітамін вкрай необхідний для волосся, тому що виступає кофактором (фермент – помічник) у процесі синтезу організмом колагену. Тобто, при достатній кількості аскорбінової кислоти синтезується більше білка молодості. А це пропорційно впливає на якість та здоров'я вашого волосся, шкіри та нігтів.

Омега-3

Омега-3 поліненасичені жирні кислоти в організмі кожної людини просто незамінні, але при цьому самостійно він їх не синтезує в потрібних кількостях. Головне джерело їх надходження - це їжа або БАД. Крім корисних властивостей для здоров'я Омега-3 приймають для усунення сухості шкіри голови та обличчя, відновлення нігтьової пластини та міцності волосся. Ці кислоти є невід'ємним компонентом ліпідів у структурі нашого шкірного бар'єра. Якщо їх недостатньо, то волосся може випадати та стає більш ламким, шкіра втрачає здатність зберігати вологу і захищатися від патогенних мікроорганізмів.

Вітамін Е

Вітамін Е (також його називають токоферолом) - потужний антиоксидант, який не лише підтримує захисні властивості організму, але і якісно відновлює волосся та грає важливу роль у підтримці його густоти. Токоферол головний стимулятор прискорення росту волосяних фолікулів та сприяє їх відновленню та зміцненню. Цей вітамін відноситься до групи жиророзчинних і про це варто пам'ятати. При його прийомі потрібно їсти жировмісні продукти для якісного засвоєння організмом.

Великий асортимент БАД та вітамінів можна знайти на нашому сайті в цьому розділі