star_on

Аптечна підтримка для атлетів

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Препарати, які доступні в аптеці, можуть бути як більш дешевими аналогами продуктів спортивного харчування, так і мати більш виражені анаболічні ефекти.

Пам’ятайте, самолікування може нашкодити вашому здоров’ю! Перед будь-якими процедурами і прийняття різних ліків і засобів необхідно ОБОВ’ЯЗКОВО ознайомиться з інструкцією і проконсультуватися з Вашим лікуючим лікарем. Обов’язково вивчіть побічні ефекти, протипоказання і можливість індивідуальної непереносимості препарату. Разом з “Аптекою АНЦ” проводимо огляд аптечних засобів, які користуються популярністю у людей, що використовують в своїх тренуваннях роботу з обтяженнями – бодібілдерів, кроссфітеров і пауерліфтерів.

Препарати які допомагають спортсменам і атлетам

  1. Глютамінова кислота. Прискорює азотистий обмін. Це сприяє збільшенню зростання м’язової маси і зміцненню імунітету (особливо актуально в період підвищення інтенсивності навантажень).
  2. Метіонін. Сприяє розщепленню жирових клітин, має здібності до очищення кровотоку від зайвого жиру, грає роль в утворенні креатину (кислота, яка бере участь в енергетичному обміні у м’язових і нервових клітинах). Рекомендується людям, які дотримуються низькобылкового харчування або вегетаріанства. Також, метіонін може бути корисним підліткам для профілактики вугрової хвороби.
  3. Оротат калію. Сприяє зміцненню серцево-судинної системи (ССС) спортсмена і надає загальний ефект анаболізму, що призводить до прискореного відновлення після важких тренувань. Є природним діуретиком і сприяє поліпшенню апетиту.
  4. Гліцерофосфат кальцію. Пряме призначення – лікування дистрофії, перевтоми. Використовується культуристами, охочими до збільшення м’язової маси тіла, тому, що препарат сприяє поліпшенню апетиту, прискоренню обміну речовин, засвоєнню білків організмом (в слідстві чого рекомендується збільшити дозу протеіновмісних продуктів).
  5. Триметазидин. Має схожий ефект з креатинфосфатом – поліпшується витривалість, сприяє постачанню кисня до м’язових клітин, що стимулює зростання м’язової тканини, дає можливість збільшити кількість і якість тренувань.
  6. Аспаркам. За рахунок врівноваження балансу магнію і калію, надає зміцнюючий ефект на серце (зменшує ризик серцево-судинних захворювань), грає роль в підвищенні загальної працездатності за рахунок зниження ймовірності перевтоми і перетренованості, виводить зайву рідину з організму.
  7. Вітамінно-мінеральні комплекси (ВМК). При активних тренуваннях спорстмени можуть недоотримувати всі потрібні вітаміни і мінерали. Аптечні ВМК містять багато корисних мікро і макроелементів, сприяючих підвищенню синтезу білка і гіпертрофії м’язової тканини.
  8. Сафінор. Виступає в ролі адаптогена – допомагає пристосуватися до нових навантажень. Рекомендується людям, які цікавляться у збільшенні м’язової маси.
  9. Рибоксин. Препарат має анаболічну дію. Також захищає ССС при інтенсивних навантаженнях. Сприяє поліпшенню кровопостачання м’язової тканини, бере участь в енергетичному обміні.
  10. Бетіміл. Виступає в ролі актопротектора (препарат, який сприяє стійкості організму до фізичних навантажень без збільшення споживання кисню, що підвищує при цьому коефіцієнт корисної дії), що тягне за собою збільшення тривалості та інтенсивності тренувань, що незмінно призводить до збільшення м’язової маси.

“Аптека АНЦ” вже писала про Рекомендації здорового харчування від ВООЗ, які вам допоможуть розібратись з препаратами.

Усі акції