Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Антиоксиданти

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Антиоксиданти – це речовини, які допомагають захистити організм від вільних радикалів або нестабільних молекул, здатних завдати шкоди клітинам. Вільні радикали утворюються під час нормальних фізіологічних процесів, таких як прийом їжі і фізичні вправи, або в той момент, коли ми піддаємося впливу токсинів, таких як забруднення навколишнього середовища або сигаретний дим.

n

Антиоксиданти можуть допомогти нейтралізувати вільні радикали і зменшити потенційну шкоду, які вони можуть заподіяти клітинам (також називають окислювальний або оксидативний стрес). Антиоксиданти здатні надати неоціненну підтримку імунній системі. З ними менше клітин вмирає і більше білих кров’яних тілець (саме вони борються з інфекціями) з’являється, що є запорукою успішної атаки на шкідливі бактерії.

n
n

Антиоксиданти також грають ключову роль у відновленні пошкоджених ділянок ДНК і запуску процесів регенерації в тілі. Якщо вільні радикали сприяють запаленню реакцій в клітинах, то антиоксиданти їх нейтралізують і скорочують запалення. Головне джерело антиоксидантов – БАДи і здорова їжа.

n