Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

symptoms.symptoms-for-title ПРОФІЛАКТИКА ВЕНЕРИЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ:

symptoms.symptoms-products

ПРОФІЛАКТИКА ВЕНЕРИЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Профілактика венеричних захворювань

До венеричних захворювань відноситься група інфекцій, для яких найбільш частим шляхом передачі є статевий шлях (ІПСШ - інфекції, що передаються статевим шляхом).

Перебіг цих хвороб тривалий час може бути безсимптомним, але вони здатні завдати серйозної шкоди організму та вимагають обов'язкового лікування. Тому особливо важливо звертати увагу на профілактику, яка допоможе уникнути зараження цими хворобами.

Перелік венеричних захворювань

До венеричних захворювань належать інфекційні хвороби, де збудником можуть виступати бактерії, віруси, грибки. Найчастіше діагностуються сифіліс, гонорея, трихомоніаз, хламідіоз, уреаплазмоз, мікоплазмоз, кандидоз, герпес, вірус папіломи людини, цитомегаловірус, гарднерельоз, м'який шанкр.

Ризик заразитися однієї з цих хвороб високий при статевому контакті з випадковим партнером, у якого присутнє венеричне захворювання. Причому заразитися можна як під час вагінального статевого акту, так і анального, і орального. Поцілунки та петтінг дають невисоку небезпеку зараження.

Також можна заразитися цими інфекційними захворюваннями через кров: при переливанні зараженої крові, використанні стоматологічних інструментів, голок та інших інструментів, якими працювали із зараженою людиною, після чого вони не пройшли дезінфекцію.

Симптоми венеричних захворювань

Для кожної хвороби, що передається статевим шляхом, є свої характерні симптоми. Проте можна назвати ряд загальних ознак цих захворювань.

З'являється неспецифічна симптоматика, така як швидка стомлюваність, млявість, може з'являтися субфебрильна температура. Виникають слизисто-гнійні виділення з уретри, дискомфортні відчуття в області промежини, висипання в області геніталій.

У жінок часто виникає надмірна сухість у піхві, з'являється відчуття печіння під час занять сексом. При цьому можуть з'являтися кров'яні виділення в проміжках між менструаціями, слизові рясні виділення.

У чоловіків з'являються хворобливе сечовипускання, виникає еякуляторна дисфункція, можуть з'являтися болі в промежині, з'являтися якісь виділення.

Однак ці симптоми можуть вказувати і на деякі інші захворювання, тому при появі подібних ознак, потрібно обов'язково провести діагностику, визначити точну причину їх появи. А потім пройти призначене лікарем лікування.

Але набагато простіше, ніж лікувати хворобу, подумати про профілактику та не допустити потрапляння інфекції в організм.

Методи профілактики венеричних захворювань

Найпоширеніший метод для профілактики венеричних захворювань – використання презервативів під час статевого акту. Однак цей метод профілактики дає захист приблизно 85%.

Сперміциди також допомагають уникнути зараження венеричними хворобами приблизно на 70-80%. Основна функція застосування сперміцидів - протизаплідна, а захист від венеричних хвороб є побічною додатковою перевагою. Сперміциди можуть бути у вигляді мазей, гелю, свічок та вагінальних таблеток.

Також можна застосовувати екстрені засоби для боротьби з ЗПСШ. Це ліки з бактерицидними властивостями. Однак вони теж не дають 100% гарантії. Крім того, їх часте застосування може негативно позначитися на мікрофлорі організму, погіршити імунний захист.

Для того, щоб уникнути зараження ІПСШ, потрібно звертати увагу на особисту гігієну, регулярно проходити профілактичне обстеження, утримуватися від випадкових статевих зв'язків.

Якщо ж ви помітили у себе підозрілі симптоми, і є хоч найменший ризик, що ви заразилися венеричною хворобою – відразу ж звертайтеся за допомогою до лікаря.