star_on

Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1

Osmunds Sia
Артикул: 1070148
Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1
Написати відгук
763.20 грн
Упаковка
грн на бонусний рахунок+ 7.63грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 27.09.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip
Доставка у
Доступні способи доставки
Укрпошта
50 грн | 2-3 дня
Нова Пошта
50 грн | 1-2 дня
iPOST
95 грн | 2 години

Основні властивості

Дорослим
Алергікам
Дітям
Вагітним
Годуючим
Водіям
Діабетикам
Умова відпуску

Характеристики

Торгова назваЮнона
ДорослимРекомендований тільки жінкам
Спосіб застосуванняВагінально
ДітямНе можна
Кількість в упаковці1 шт
ВагітнимНе можна
ГодуючимЗа призначенням лікаря
АлергікамЗ обережністю
ВиробникOsmunds Sia
ДіабетикамМожна
Країна виробництваЛатвія
ВодіямМожна
ФормаСпіраль внутрішньоматкова
Умови відпускуБез рецепта

Опис

Склад

Виготовлені з полімерного матеріалу із заданими механічними характеристиками. Якір контрацептива має форму замкнутого кільця. У площині кільця розміщений внутрішній стрижень на який намотаний мідний із срібним сердечником дріт. На якорі змінюється петля для кріплення монофіламентної трансцервікальної нитки. Максимальний діаметр – 19 мм 2.

Ступінь чистоти міді у дроті не менше 99,98%. Номінальна площа активної поверхні мідь містить 255 мм 2.

ВМС поставляється у паперово-друкованому пакеті в комплексі з полімерною вступною трубкою та поршнем. На вступній трубці встановлений пересувний полімерний обмежувач для позначення глибини введення та площини якоря контрцептива.

Стерилізація – радіаційна або газова – оксидом етилену.

Показання

Бажання жінки захистити себе від вагітності.

Лікування та профілактика синдрому Ашермана. Як посткоїтальний засіб ВМС може вводитися протягом 3-4 днів після незахищеного статевого акту.

Рекомендовані терміни запровадження ВМС:

  • будь-який день менструального циклу (переважно з 4-19 день);
  • безпосередньо після неускладненого медичного аборту, виробленого методом вакуум-аспірації чи кюретажу;
  • після закінчення інволюції матки (через 5-6 тижнів після неускладнених пологів) у т.ч. на фоні лактаційної аменореї;
  • відразу після вилучення ВМС, термін використання якого минув, за бажання жінки продовжити внутрішньоматкову контрцепцію;
  • з метою посткоїтальної контрацепції на – 3-4 день після незахищеного статевого акту.

Протипоказання

Внутрішньоматкова контрацепція абсолютно протипоказана при вагітності (підозрюваній або підтвердженій), злоякісних захворюваннях жіночих статевих органів, запальних процесах органів малого тазу, при кровотечах із статевих органів невстановленої етіології, при аномаліях розвитку матки, міомі більше 8 тижнів, ендометріозі. хвороба Вільсона. З обережністю (після проведення оцінки ризиків / переваг) необхідно застосовувати ВМС при високому ризику розвитку захворювань, що передаються статевим шляхом (наявність кількох сексуальних партнерів), анемії (гемоглобін менше 90 г/л), у жінок, що не народжували, при захворюваннях крові, у пацієнток з наявністю в анамнезі позаматкової вагітності.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Не виявлено. При необхідності діагностичного та терапевтичного опромінення медичний персонал має бути поінформований про наявність ВМС. У деяких випадках може знадобитися видалення контрацептиву.

Особливості застосування

Адаптація до ВМС

Під час адптації організму пацієнтки до ВМС (3-4 місяці) можливі зміни меструального циклу. Менструальні кровотечі можуть супроводжуватися болем, що тягне внизу живота або хрестової області, яка, як правило, швидко затихає. З метою підвищення прийнятності ВМС та скорочення періоду адаптації рекомендується:

  • проведення ретельного обстеження жінок виявлення протипоказань до застосування ВМС;
  • деференційований підхід до вибору моделі ВМС, виходячи з індивідуальних особливостей організму жінки, планів на дітонародження, часу введення ВМС;
  • використання рекомендованої техніки запровадження внутрішньоматкового засобу та оптимальних термінів для його встановлення;
  • профілактичне призначення антибіотиків;
  • призначення інгібіторів простагландиногенезу в перші дні після введення ВМС та протягом трьох перших менструальних кровотеч.

Обстеження пацієнтки перед введенням ВМС

Пацієнтка має бути ознайомлена з перевагами, недоліками та можливими ускладненнями методу внутрішньоматкової контрацепції.

Обстеження пацієнтки перед запровадженням ВМС (обсяг обстеження пацієнтки перед запровадженням ВМС регламентується національними медичними протоколами й у різних країнах може відрізнятися):

  • клінічне обстеження;
  • бактеріосскопічний аналіз вагінальних мазків;
  • Рар-мазок (мазок для онкоцитологічного дослідження).

Процедура запровадження ВМС

Процедура введення ВМС виконується лікарем акушером-гінекологом із дотриманням загальноприйнятих правил асептики.

Після гінекологічного огляду та виключення протипоказань до застосування внутрішньоматкової контрацепції в ассептичних умовах вводять дзеркала та триразово обробляють шийку матки кульовими щипцями та дещо зводять, стерильним зондом визначають напрямок осі цервікального каналу та довжину порожнини матки. У деяких випадках може знадобитися інструментальне розширення цервікального каналу розширювачами Гегер до №4-4,5.

Процедура підготовки ВМС до вступу.

  1. Розкрийте упаковку з боку трансцервікальних ниток.
  2. Встановіть рухомий обмежувач на відстань, що відповідає довжині порожнини матки по зонду.
  3. Введіть поршень у трубку до контакту з контрацептивом. Для контролю порожнини якоря ВМС поверніть обмежувач на вступній трубці до суміщення плоских поверхонь обмежувача з передбачуваною площиною якоря ВМС.

Процедура введення ВМС (Метод "Вилучення")

  1. Зберігаючи тракцію за кульові шипці, як із зондуванні порожнини матки, не докладаючи надмірних зусиль, введення ВМС через канал шийки матки до обмежувача.

Рух здійснюйте вступною трубкою та поршнем одночасно.

Звільнення якоря ВМС із трубки відбувається при зміщенні вступної трубки до упору про кільце поршня.

УВАГА: поршень повинен залишатися нерухомим, підтримуючи контрацептив.

  1. Вийміть поршень.
  2. Вийміть вступну трубку.
  3. Обріжте трансцервікальні нитки так, щоб вони виступали із шийки матки на 1.5-2.5 см.

РЕКОМЕНДУЄМО ЧАС З МОМЕНТА ВІДКРИТТЯ УПАКОВКИ ДО ВСТУП ВМС - НЕ БІЛЬШ 7 ХВИЛИН.

Показання для видалення ВМС

  • ВМС може бути видалена будь-якого дня менструального циклу за бажанням жінки.
  • Обов'язкове видалення ВМС після закінчення терміну використання.
  • За відсутності впевненості у правильності розташування ВМС безпосередньо після введення доцільно витягти контрацептив та ввести новий протизаплідний засіб.
  • Контрацептив має бути видалений при розвитку запальних захворювань органів порожнини тазу (ендометрит, сальпінгоофорит тощо); стійкі порушення менструального циклу; розвитку анемії; часткової експульсії ВМС; вираженому больовому синдромі, пов'язаному з наявністю ВМС у порожнині матки; при вагітності на фоні ВМС (питання про пролонгування вагітності після вилучення ВМС вирішується індивідуально, пацієнтка повинна бути проформована про те, що ризик мимовільного аборту при наявності ВМС у порожнині матки зростає до 50%).

ПАМ'ЯТКА ЖІНКАМ, ЩО ЗАСТОСУЄТЬСЯ ВНУТРІМАТОЧНИЙ МЕТОД КОНТРАЦЕПЦІЇ

Ефект методу внутрішньоматкової контрацепції забезпечується присутністю в порожнині матки виробу невеликого ращмера - внутрішньоматкового протизаплідного засобу (ВМС).

Період адаптації ВМС триває близько трьох місяців. Відразу після встановлення ВМС Вас можуть турбувати незначні кров'янисті виділення та статевих шляхів, невиражені болі внизу живота, які мають пройти через 2-3 дні.

Протягом 8-10 днів після введення ВМС необхідно утриматися від статевого життя, підвищених фізичних навантажень, занять спортом, відвідувань лазні, сауни.

Навіть за хорошого самопочуття ви повинні звернутися до лікаря, який вводив ВМС.

Протягом 2-3 місяців після введення в матку ВМС місяні можуть бути щедрішими і тривалішими, іноді відзначаються незначні кров'янисті виділення зі статевих шляхів між менструальними кровотечами. Під час менструації доцільно брати до уваги гігієнічні прокладки, щоб вчасно помітити випадання спіралі разом із виділеннями. Повторні огляди у гінеколога ви повинні пройти через 1, 3, 6 місяців після введення ВМС, потім 1-2 рази на рік протягом усього терміну застосування ВМС.

При використанні ВМС потрібно дотримуватися звичайного гігієнічного режиму. Однак, як і за будь-якого сучасного методу запобігання вагітності, можуть виникнути ускладнення:

  • затримка місяних (дуже рідко може настати вагітність);
  • біль унизу живота, біль під час статевих зносин, підвищення температури тіла, незвичайні виділення зі статевих шляхів (ознаки розвитку запальних захворювань статевих органів);
  • Через 3 місяці менструації залишаються тривалими, звичайними, виникла слабкість, почуття нездужання (ознаки порушення адаптації ВМС).

Побічні реакції

  • Збільшення менструальної крововтрати.
  • Перед-і міжменструальні кров'янисті виділення.

Термін придатності

Не більше трьох років.

Редакторська група
Дата створення: 14.04.2024
Дата оновлення: 14.04.2024
alert

Зверніть увагу

Опис препарату Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1 на цій сторінці є спрощеною версією від anc.ua Перед придбанням або використанням препарату, необхідно консультуватися з лікарем та ознайомитися з оригінальною інструкцією виробника.Інформація надана тільки для ознайомчих цілей і не має бути використана як керівництво до самолікування. Призначення препарату та його дозування може встановити тільки лікар

Поширені запитання

Яка ціна на Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1?

763.2 грн. - ціна в Аптеці Низьких Цін на Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1.

У чому особливості товару Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1?

Жіночі контрацептиви Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1. Відноситься до Женские контрацептивы

Які відгуки у товару Внутрішньоматкова спіраль Юнона Yunona T-Ag Sante Club №1?

На жаль на цей товар поки немає відгуків. Ви можете залишити свій відгук за посиланням.

Наявність в найближчих аптеках

АНЦ
пр-т. Шухевича Романа, 10, Київ
08:00 - 21:00

1 упаковок

АНЦ
вул. Сосюри Володимира, 3, Київ
08:00 - 21:00

1 упаковок

АНЦ
вул. Межигірська, 56/80, Київ
07:30 - 21:00

2 упаковок