Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Слабілакс-Здоров'я таблетки 7,5 мг блістер №10

Здоров"я ФК ТОВ
Артикул: 45998
Слабілакс-Здоров'я таблетки 7,5 мг блістер №10
Написати відгук
33.9 грн
Упаковка
1
грн на бонусний рахунок+ 0.34грн на бонусний рахунок
Ціна дійсна при замовленні на сайті 27.04.2024
Оплатаtooltip
Доставкаtooltip
Поверненняtooltip

Основні властивості

Дорослим
Алергікам
Дітям
Вагітним
Годуючим
Водіям
Діабетикам
Умова відпуску

Характеристики

Торгова назваСлабілакс
Діюча речовинаНатрію пікосульфат
ДорослимМожна
Спосіб застосуванняВсередину, тверді
ДітямЗ 10-ти років за призначенням лікаря
ВагітнимНе можна
Дозування7,5 мг
ГодуючимНе можна
АлергікамЗ обережністю
ВиробникЗдоров"я ФК ТОВ
ДіабетикамМожна
Країна виробництваУкраїна
ВодіямЗ обережністю
ФормаТаблетки
Умови відпускуБез рецепта
Код ATC

Інструкція Слабілакс-Здоров'я таблетки 7,5 мг блістер №10

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

СЛАБІЛАКС-ЗДОРОВ'Я

 

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: sodium picosulfate;

1 таблетка містить натрію пікосульфату в перерахуванні на безводну речовину 7,5 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат; крохмаль картопляний; повідон; магнію стеарат.

 

Лікарська форма.

Таблетки.

 

Таблетки білого або майже білого кольору з двоопуклою поверхнею.

 

Назва і місцезнаходження виробника.

ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я».

Україна, 61013, м. Харків, вул. Шевченка, 22.

 

Фармакотерапевтична група.

Контактні проносні засоби. Код АТС A06A В08.

 

Слабілакс-Здоров’я – контактний проносний (послаблюючий) засіб триарилметанової групи, активується в товстій кишці під дією бактеріальних сульфатаз; речовина, що вивільняється при цьому, стимулює чутливі нервові закінчення слизової оболонки кишечнику, посилює його моторику, сприяє кумуляції води та електролітів у просвіті товстої кишки. Результатом цього є стимуляція дефекації, зменшення часу транзиту і пом’якшення калу. Застосування препарату не супроводжується тенезмами та спазмами кишечнику.

Після прийому внутрішньо досягає товстого кишечнику без суттєвої абсорбції, тому внутрішньопечінкова циркуляція відсутня. Під дією бактеріальної флори розщеплюється з утворенням активної форми (вільний дифенол). Проносний ефект розвивається через 6-12 годин після прийому, вираженість проносного ефекту не корелює з рівнем активного дифенолу в плазмі крові. При курсовому лікуванні Слабілакс-Здоров’я стимулює зростання і метаболічну активність нормальної мікрофлори кишечнику.

 

Показання для застосування.

Запори або випадки, що потребують полегшення дефекації.

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до компонентів препарату; кишкова непрохідність; гострі запальні захворювання кишечнику та гострі захворювання органів черевної порожнини (у тому числі гострий апендицит, неспецифічний виразковий коліт, перитоніт); болі в животі, нудота та блювання невстановленого походження; стан після операції на шлунково-кишковому тракті; тяжка дегідратація.

У разі рідкісних спадкових станів, через які можлива гіперчутливість до допоміжних речовин препарату (див. розділ «Належні заходи безпеки при застосуванні»), прийом препарату протипоказаний.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Як і інші проносні засоби, препарат не слід застосовувати щодня або протягом тривалого періоду без встановлення причин запору. Тривале та надмірне застосування може призвести до порушень водного або електролітного балансу, гіпокаліємії. У пацієнтів, які приймали натрію пікосульфат, спостерігалися запаморочення та/або синкопе. Наявні відомості щодо цих випадків дають змогу припустити, що явища відповідають синкопе дефекації (або синкопе, пов’язаному із намаганням випорожнитися) або вазовагальній відповіді на біль у животі, пов’язаній із запором, а не обов’язково з прийомом натрію пікосульфату.

Якщо у Вас встановлена непереносимість деяких цукрів, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб.

 

Особливі застереження.

Застосовувати з обережністю при гіпокаліємії, підвищеному вмісті магнію в крові, пацієнтам з ослабленим організмом.

 

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Достатніх досліджень за участю вагітних жінок немає. Багаторічний досвід не свідчить про несприятливі або шкідливі ефекти препарату при застосуванні під час вагітності.

Як і інші препарати, Слабілакс-Здоров’я приймається під час вагітності тільки за згодою лікаря.
Відомо,  що  ні  активний  метаболіт  натрію  пікосульфату  біс(п-гідроксифеніл)піридил-2-метан, ні його глюкуроніди не проникають в молоко здорових жінок, що годують груддю. З цієї причини можна застосовувати Слабілакс-Здоров’я під час годування груддю.

Дослідження з фертильності у людини не проводилися.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Пацієнти повинні мати на увазі, що у зв’язку з можливістю виникнення вазовагальної реакції (спазм у животі), запаморочення та/або непритомності необхідно уникати потенційно небезпечних видів діяльності, таких як керування автотранспортом або робота з іншими механізмами.

 

Діти.

Не застосовувати препарат дітям без консультації лікаря. Не застосовувати препарат у цій лікарській формі дітям віком до 10 років.

 

Спосіб застосування та дози.

Призначають внутрішньо, бажано на ніч.

Дорослим та дітям віком від 10 років – по 1 таблетці (7,5 мг) 1 раз на добу.

Для дітей буває ефективним разовий прийом препарату. У разі необхідності курс лікування для дітей може бути подовжений, але найкраще обмежитися трьома днями.

Тривалість лікування встановлюється індивідуально; зазвичай вона не перевищує 10 діб.

 

Передозування.

Симптоми. Високі дози препарату можуть спричинити рідке випорожнення, спазми (коліки) у животі та клінічно значущі порушення водно-електролітного балансу (гіпокаліємія, втрата інших електролітів та рідини). Є повідомлення про ішемію слизової оболонки товстого кишечнику при застосуванні більш високих доз препарату, значно вищих за звичайно рекомендовані при запорах. Тривале передозування призводить до розвитку хронічної діареї та болю у животі, гіпокаліємії, вторинного гіперальдостеронізму, можливе ураження нирок і розвиток нефролітіазу, метаболічний алкалоз та м’язова слабкість внаслідок гіпокаліємії.

Лікування. Відміна препарату, викликання блювання, промивання шлунка, прийом ентеросорбентів (активоване вугілля), симптоматичне лікування (проведення корекції водно-електролітного балансу, що особливо важливо для пацієнтів літнього віку та дітей, застосування спазмолітиків).

 

 

Побічні ефекти.

При короткочасному прийомі препарату побічні ефекти спостерігаються рідко. При тривалому застосуванні препарату в значно підвищених дозах можливі порушення:

з боку водно-електролітного балансу: втрата калію, натрію та інших електролітів, можливий розвиток дегідратації;

з боку травної системи: рідко – диспептичні явища, блювання, нудота, спазми та біль у животі, діарея, метеоризм, больові відчуття в ділянці шлунка та в ділянці ануса, посилення моторики кишечнику, які минають при зменшенні дози препарату;

з боку імунної системи: реакції гіперчутливості, включаючи ангіоневротичний набряк, кропив’янку, шкірні висипання, свербіж;

з боку ЦНС: дуже рідко – головний біль, підвищена втомлюваність, сонливість, судоми, запаморочення, непритомність.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Електролітний дисбаланс може призвести до зниження толерантності до серцевих глікозидів. Діуретики чи глюкокортикостероїди можуть посилювати вираженість гіпокаліємії, спричиненої застосуванням препарату у високих дозах. Одночасне лікування антибіотиками може знизити проносний ефект препарату.

 

Термін придатності.

3 роки.

 

Умови зберігання.

Зберігати в оригінальній упаковці при  температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

 

Упаковка.

Таблетки по 7,5 мг № 10 у блістерах; № 10 (10×1), № 20 (10×2) у блістерах у коробці.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Поширені запитання