Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Їдемо у відпустку-відрядження-вахту: як по поверненню застати квіти живими

Дата публікації: 27.03.2023

article page

 

n

Рано чи пізно настає така ситуація, коли немає на кого залишити тварин і рослини вдома. Щоб не зіпсувати відпустку або відрядження переживаннями за тими, кто залишився дома у ситуації, що склалася, “Аптека АНЦ” ділиться порадами, як доглядати за рослинами, перебуваючи в тривалій відпустці.

n

Спосіб 1: Потрібно забезпечити абсолютне зволоження земляного грунту водою. Далі слід гострим предметом, попередньо розігрітим, зробити отвір у дні і у пробці звичайної пластикової пляшки і вставити таку пляшку в горщик з рослиною на 2-3 см пробкою вниз. Важливо! Необхідно розрахувати отвір пляшки так, щоб вода з пляшки не сочилася надмірно або навпаки, недостатньо. Для цього, до від’їзду, можна потренуватися на горщику із землею без рослини. Тривалість буде розраховуватися, враховуючи об’єм пляшки. Такий спосіб відмінно підходить при невеликій кількості рослин і зайвої чутливості до вологості грунту і повітря.

n

Спосіб 2: Потрібно вирізати смужку бавовняної тканини або взяти смужку зі звичайного медичного бинта і скручений кінець покласти на поверхню горщика з рослиною, на землю. Інший кінець слід вкласти у таз з водою, розташований вище рівня горщика. Важливо! Кількість таких смужок необмежена, слід підібрати оптимальну кількість, розраховуючи тип рослин і розміри горщика, наприклад, якщо діаметр горщика менше 15 см, вистачить однієї смужки, а в діапазоні 20-40 см – рекомендується використовувати від двох до чотирьох смужок. Тобто, приблизно, 1 смужка на кожні 10 см горщика у діаметрі. Аналогічно першому способу, такий варіант підійде при відсутності семи-десяти днів.

n

Спосіб 3: Забезпечити абсолютне зволоження земляного грунту водою. Якщо горщик зроблений з глини, його необхідно обгорнути попередньо зволоженим мохом. Також можна помістити такий горщик у пластиковий, більшого розміру; в проміжок між горщиками і на поверхню, засипати попередньо замочений керамзит або мох. Попередньо политі рослини слід поставити у таз з водою так, щоб нижня частина виявилася у воді (ставити необхідно горщики без блюдець). Якщо рослини є специфічними і не переносять такий спосіб, блюдця варто залишити, а воду, що стекла – злити. Даний спосіб розрахований на тиждень-півтора без нагляду при великій кількості рослин.

n

Спосіб 4: Цей спосіб чудово підійде тим, у кого горщики мають отвори знизу, а таких переважна більшість. Потрібно розмістити на шматку клейонки, смужку тканини (з вовни), попередньо змочену водою, на якій розташовуються горщики з рослинами, вже политі водою. Блюдця необхідно прибрати. Кінець такої тканини повинен бути опущений з поверхні, на якій розташовані горщики, у таз з водою, розміщений нижче у порівнянні з горщиками. Відмінно підійде, якщо відпустка триватиме 1-3 тижні. Кількість води в тазі можна варіювати в залежності від тривалості відпустки, краще залишити більшу кількість, так як переборщити в такому способі неможливо, волога буде надходити рівномірно протягом часу.

n

Спосіб 5: Потрібні матеріальні вкладення, підходить тим, хто їде в часті тривалі відрядження, вахти, тривалістю місяць. Купуються спеціальні системи автополиву. Принцип дії – використовується таймер поливу, який здійснюється за допомогою ємності води і спеціальними дренажними пристроями, керовані програмним забезпеченням.

n

Пам’ятаєте, що робити, якщо… розбився градусник І що точно не слід робити