star_on

Все, що ви хотіли знати про пантенол

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Він швидка допомога для шкіри після опіків. Міститься практично в кожному другому зволожуючому кремі. Його можна знайти у складі сонцезахисних засобів. Здогадалися Мова йде про пантенол. Давайте розберемося, що це за речовина та які властивості має.

Що таке пантенол?

Пантенол – це органічна сполука, попередник провітаміну B5, який є надійним помічником для лікування ран та опіків, зволоження шкіри та волосся. При окисненні пантенолу виробляється пантотенова кислота. Цю речовину, відому як провітамін B5, виділили в 30-х роках 20 століття. Сьогодні її широко використовують у фармацевтиці та косметології.

Які властивості має пантенол?

Список корисних властивостей великий:

  1. усуває свербіж,
  2. має знеболюючий ефект,
  3. знімає запалення, загоює,
  4. знезаражує
  5. зволожує шкіру.

Важко уявити морську подорож без неї. Шкіра, яка пошкоджена впливом прямих сонячних променів, інтенсивніше випаровує вологу і цей стан може провокувати свербіж, лущення, а іноді й болючі відчуття. Якщо шкіра постраждала від шкідливого впливу ультрафіолету, слід обробляти місця сонячних опіків відновлюючим та зволожуючим засобом.

Пантенол також широко використовують при ранах, порізах та саднах. Пантотенова кислота прискорює процес регенерації шкіри, тому з її допомогою загоєння та відновлення після травм відбувається активно. Ви можете його знайти у складі свого антисептичного засобу, дезодоранту, бальзаму для волосся, але найчастіше у вашому зволожуючому кремі або сироватці. Багато десятиліть косметичні компанії включають цей інгредієнт до складу своїх коштів. Найпопулярнішою комбінацією є поєднання гіалуронової кислоти та пантенолу. Так забезпечується якісне зволоження та заспокоєння шкіри.

Як дізнатися, що у косметичному засобі є пантенол

  1. Чим більше відсоткового вмісту у вашому косметичному засобі, тим помітніший ефект. Вибирайте сироватки, де B5 відіграє ключову роль, а не є одним із безлічі інгредієнтів у складі.
  2. Щоб захистити шкіру від сонячних опіків, вибирайте форму засобу, яка вам більше підходить і не викликає дискомфорт при нанесенні. Варіанти існують різні: молочко, пінки, спреї, мазі.
  3. Шукайте пантенол у ваших відновлювальних та косметичних засобах за такими позначеннями: panthenol, декспантенол (dexpantenol), B5, пантотенова кислота (pantothenic acid) тощо.

 

Захищайте шкіру та приділяйте їй увагу. Пантенол може бути вашим помічником не тільки влітку в SPF кремі, але й цілий рік у засобах догляду за шкірою.

Усі акції