star_on

Дізнаємося, “від чого” протимікробні і антибактеріальні засоби

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Антибактеріальні засоби (АЗ) стримують розмноження обмеженого виду бактерій, а протимікробні засоби (ПЗ) надають більш широкий спектр впливів на широке коло бактерій, включаючи цвілеві гриби і дріжджі. І ті, і інші користуються популярністю в повсюдному застосуванні, але за рецептом, в зв’язку з сильнодіючими активними ферментами, відпускається саме ПЗ. АЗ, це, наприклад, різні засоби по догляду за шкірою і в них містяться хімічні речовини, необхідні для стримування розмноження і росту поверхневих бактерій, але вони не використовуються в якості засобів, що запобігають ріст і популяцію бактерій. АЗ і ПЗ по різному запобігають розмноженню бактерій. На прикладі АЗ: відбілювач, антибактеріальне мило знищують прості, нешкідливі бактерії, які населяють різні поверхні в квартирі, на шкірі людини тощо; ці бактерії можуть викликати різні простудні захворювання та шкірні інфекції. А ПЗ (наприклад, засоби для хіміотерапії, протигрибкові препарати) спричинюють дії на бактерії, що населяють організм людини всередині, і які є можливими збудниками різних захворювань і шкірних деструкцій.

n

 

n

Істотна відмінність цих коштів – АЗ пригнічує, знищує бактерії, але не може повністю усунути розмноження бактерій і такі засоби потрібно використовувати постійно, одноразове застосування не допоможе. А ПЗ зупиняють ріст і поширення хвороботворних мікроорганізмів.

n

 

n

Ці кошти є корисною і невід’ємною частиною нашого життя, проте все добре в міру – адже постійне використання таких засобів послаблює реакцію нашого імунітету на збудників різних інфекцій і захворювань. Зокрема це стосується антибіотиків, які використовується для лікування запалень, хоча надмірна несприйнятливість, при використанні АЗ для дезінфекції шкіри тіла – обличчя і рук, також є проблемою.

n

 

n

При необхідності використання ПС обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, а при виникненні сумнівів щодо повседенвной використання АЗ, висококваліфіковані фахівці “Аптеки Шар@” завжди з радістю нададуть консультацію кожному відвідувачу і швидко обслужать покупців!

n

 

n

Нагадуємо, що у “Аптеках АНЦ” продовжується Чорна П’ятниця щодня!

Усі акції