star_on

Колір очей

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Що впливає на колір очей

n

Напевно, кожен з нас замислювався, що впливає на колір очей людини Нумо разом розберемося.

n

Райдужна оболонка відповідає за колір очей і залежить від двох чинників. По-перше, вміст пігменту меланіну. Саме він безпосередньо впливає на відтінок. Якщо в організмі його багато — проявляється темна палітра, і навпаки — чим менше його, тим світліший колір очей. Крім того обсяг і розподіл меланіну робить погляд кожного з нас унікальним.

n

По-друге, гени. Вчені стверджують, що на колір очей впливає спадковість, а також національність людини та країна її народження. Дійсно, вплив генів має в цьому питанні велике значення, але якщо у двох батьків карі очі, то це не означає, що дитина народиться з таким самим кольором.

n

По-третє, існує взаємозв’язок першого та другого пунктів. Колір може змінюватися протягом перших трьох років життя. Але як так відбувається, що блакитні від народження очі змінюють свій колір Справа в меланіні, який активно виробляється в перші роки формування організму. Тому якщо у дитини змінилася райдужна оболонка – знайте, що справа в кількості пігменту, а також його синтезі, які також залежать від спадковості.

Усі акції