star_on

Силікони в косметиці

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Споживачі косметики бояться купувати засоби для обличчя та волосся з силіконом в складі, а думка про те, що він дуже небезпечний для нашого здоровья до цих пір гуляє по інтернет-форумах. Чи варто боятися цього компонента в ваших засобах по догляду за собою

n

Перш за все потрібно зрозуміти, яку дію виконує силікон в складі наших косметичних засобів Що робить силікон Силікон маскує зморшки і вирівнює текстуру шкіри. Він створює на обличчі плівку, яка не дасть негативним зовнішнім чинникам, бактеріям і бруду проникнути в шкіру. Подібний ефект він створює і для волосся. Силікон обволікає волосся, забезпечуючи стійкий захист від ультрафіолету і негативних факторів зовнішнього середовища, а також завдяки йому набагато комфортніше розчісувати волосся.

n

Як дізнатися про вміст силіконів на етикетці вашого засобу Вони позначаються так: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclomethicone, Cetearyl Methicone, Stearyl Dimethicone и т.п.

n

Силікон не токсичний для нашого здоров’я, так як в косметиці його співвідношення вкрай низьке. Однак потрібно пам’ятати, що продукти з силіконом досить складно змити, тому потрібно використовувати глибоке очищення. Сам по собі силікон не має ніякого активного ефекту, але допомагає шкірі зберегти вологу, тому добре підходить для сухої шкіри і шкіри з віковими змінами. А ось для жирної і проблемної шкіри він не підійде, так як він утворює плівку, яка не дозволяє шкірним виділенням і омертвілим клітинам виходити природним шляхом.

n

Не варто боятися силікону в ваших шампунях, кремах і гелях для вмивання. Головне, якщо ви полюбляєте косметичні засоби з силіконом у складі — ретельно очищюйте і відлущуйтє шкіру (скраби, кислоти и т.п.) після застосування продуктів з ним.

Усі акції