Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Важливе про реакції на щеплення дитини

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Щеплення - важливе питання не лише у довоєнний час, але й сьогодні. МОЗ нагадує актуальні поради щодо поведінки після щеплення дітей.

Нормальні реакції на щеплення:

  • біль і припухлість у місці ін‘єкції;
  • легке нездужання;
  • підвищена температура;
  • тимчасове погіршення апетиту.

Не чіпайте місце ін‘єкції. Не проводьте жодних маніпуляцій з місцем уколу. Ущільнення пройде само по собі, якщо не втручатися.


Чи потрібні засоби від алергії?

Почервоніння як реакція після щеплення не вимагає прийому антигістамінних препаратів, оскільки найчастіше не є алергічною. Тому давати дитині протиалергічні засоби необґрунтовано.

Чи потрібно збивати температуру?

Давати жарознижувальне чи знеболювальне варто лише, якщо дитина відчуває сильний дискомфорт, біль чи погано переносить підвищення температури. У такому разі не варто чекати температури 38,5 C і вище. Якщо ж дитина нормально переносить температуру – від використання ліків можна утриматись.


Чим збивати температуру?

Рекомендовані препарати з діючою речовиною — парацетамол або ібупрофен. Щодо дозування потрібно порадитися з лікарем. За підвищеної температури також важливо переконатися, що дитина не одягнена занадто тепло та давати достатньо пиття.

Бережіть себе та своїх дітей! Детальніше про Календар профілактичних щеплень та їх важливість для здоров'я дітей читайте за посиланням.