Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Про поєднання вітамінів і мікроелементів для їх більшої ефективності

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Цікаве про поєднання вітамінів і мікроелементів для їх більшої ефективності.

Деякі вітаміни треба вживати разом або поєднувати з мінеральними комплексами, аби посилити їх дію для кращого засвоєння організмом. Нижче коротко розповімо про корисні союзи.

3алізо + вітамін С. Залізо не синтезується в нашому організмі. Його можна отримати разом з їжею або у вигляді БАД. Однак, саме вітамін С допомагає йому краще засвоїтися і активізує максимальну ефективність для засвоювання організмом. Залізо дуже потрібне людині: входить до складу ферментів і білків, забезпечує синтез ДНК та доставку кисню до тканин, мікроелемент бере участь у метаболізмі холестерину.

Пробіотики + цинк. Цинк відповідає за формування повноцінної імунної відповіді, виробництво білків і ДНК, підтримку здоров’я кісток і шкіри. А головне завдання пробіотиків - створювати міцний кишковий бар'єр, який не дозволяє виникати шкідливим речовинам, бактеріям і запаленям. При спільному прийомі позитивний ефект може бути набагато вище, тому що в тандемі вони активізують імунні клітини, підтримують здоровий стан слизової кишечника, допомагають речовинам з їжі краще засвоюватися і покращують переварювання їжі. Саме в поєднанні цинк витісняє шкідливі мікроби, підтримує здатність організму засвоювати незамінні поживні речовини і захищатися від патогенів.

Вітамін К + кальцій. Дана пара відповідає за міцність і здоров'я кісток, профілактику серцево-судинних захворювань. Саме вітамін К допомагає кальцію будувати кісткову тканину в організмі. В той момент як кальцій підтримує кістковий каркас, бере участь в процесах збудження нервових тканин і скорочення м'язів.

Хондроітин і глюкозамін. Вони є важливими компонентами для підтримки здоров'я суглобів, які беруть участь в біосинтезі сполучної хрящової тканин, а також запобігають і сповільнюють руйнування кісткової тканини. Глюкозамін - це будівельний матеріал для хрящової тканини в нашому організмі. При його дефіциті погіршується стан хрящів, виникають запалення і можуть привести до остеоартрозу. Даний компонент має позитивний вплив на хрящову тканину і активність опорно-рухового апарату. Щоб підсилити його ефект багато лікарів радять приймати його разом з хондроїтином. Останній у високій концентрації міститься в хрящі і кістках, знижує втрату кальцію, покращує фосфорно-кальцієвий обмін у хрящовій тканині, уповільнює процес руйнування сполучної тканини.

Пам'ятайте, що самолікування шкодить вашому здоров'ю. Перед застосуванням вітамінів або мінералів варто проконсультуватися з лікарем.