star_on

Важливі правила прийому антибіотиків.

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Приймати цілими. Антибіотики, які випускаються в таблетках або капсулах, не слід розжовувати або виймати з оболонки. Жування або виймання вмісту з капсули може зменшити ефективність препарату. Крім того, антибіотик, який потрапив в шлунок без оболонки, може руйнуватися соляною кислотою, що також зменшує його ефективність і збільшує негативний вплив на слизову травного тракту.

Запивайте антибіотики водою. Не приймайте антибіотики з цитрусовими соками, молоком або молочними напоями. Сполуки, що містяться в соках, перешкоджають всмоктуванню препарату зі шлунково-кишкового тракту і, крім того, можуть підвищувати кислотність, що особливо шкідливо для пацієнтів з гастритом. Молоко і молочні продукти містять багато кальцію, який вступає в реакцію з лікарською речовиною, в результаті чого антибіотик гірше всмоктується та засвоюється організмом. Тому кращий вибір - запивати їх очищеною водою без газу.

Приймайте антибіотик до кінця курсу. Не припиняйте прийом препарату раніше призначеного лікарем терміну, навіть при поліпшенні стану здоров'я. Необхідно дотримуватися повного курсу лікування, щоб вбити усі шкідливі бактерії та припинити їх розмноження, а також для запобігання розвитку у них стійкості до антибіотиків.

Приймайте антибіотики правильно та дотримуйтесь рекомендацій лікаря.

Усі акції