Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Правила безпеки при перетині кордону

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Розповідаємо про правила безпеки, які обов'язково потрібно знати та враховувати при перетині кордону. Бережіть себе та своїх близьких у цей непростий час.

1. Перед поїздкою за кордон увімкніть роумінг та мобільний інтернет, щоб завжди залишатися на зв'язку. Заощаджуйте заряд смартфона, вмикайте режим польоту на телефоні після посадки та по можливості візьміть із собою повністю заряджений блок живлення.
2. Повідомте близьким і рідним, в яку країну прямуєте і де проживатимете. Вони повинні знати повну інформацію про ваше переміщення за кордоном.
3. Зробіть ксерокопії та фото всіх своїх та документів дитини. Збережіть їх у хмарному сховищі або електронній скринці, щоб мати до них доступ, якщо телефон розрядився або був втрачений.
5. Ніколи не залишайте паспорт і документи незнайомій людині. Будьте обережні та пильні при передачі своїх даних.
6. Проговорить з дитиною про її дії на випадок, якщо вона загубилася: звертатися за допомогою до людей у формі, не панікувати, залишатися на заздалегідь затвердженому місці, зателефонувати до поліції за наявності телефону тощо.
7. Якщо ви опинилися в небезпеці, зверніться до посольства України в країні вашого перебування і заздалегідь внесіть у телефон номери місцевих екстрених служб і поліції. Лінії екстреної допомоги у Польщі, Швеції, Франції – 112.
8. Не довіряйте пропозиціям про тимчасове проживання або роботу незнайомцям, крім офіційних органів влади, міжнародним та волонтерським організаціям.

Будьте пильні та пам'ятайте, що Перемога вже близько! Вистоїмо