Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Практичні рекомендації здотримання Великого посту від «Аптеки АНЦ»

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Великий піст відрізняється від звичайної дієти суворішим режимом і обмеженнями. Під час посту необхідно виключити з раціону яловичину, свинину, курку, яйця, молочні продукти, продукти, що містять цукор (і взагалі всі солодкі десерти), алкоголь і всілякі надмірності.

Але насамперед, Великий піст це духовне очищення. Це не дієта. Не виключається можливість втрати ваги під час посту, але це приємне доповнення. В кінці ви все одно повертаєтеся до звичайного режиму живлення (якщо, звичайно, побажаєте того, може Вам сподобається), що спричинить відновлення вихідної ваги, можливо, навіть із надлишком.

«Аптека АНЦ» ділиться з вами порадами та рекомендаціями, які допоможуть мінімізувати стрес, який неминуче відчуватиме ваш організм.

Необхідно:

1. Забезпечити нормальне функціонування ШКТ

Різка відмова від продуктів тваринного походження може мати неоднозначний вплив на організм. Відмова від яловичини, свинини, птиці, яєць, риби позначиться позитивними змінами в роботі шлунково-кишкового тракту в цілому, перш за все, відсутністю втоми, тяжкості, а також появою відчуття легкості та гарного настрою. Має невелику ймовірність появи дискомфорту виняток кисломолочних продуктів, тому варто включити до раціону вівсянку та квашену капусту — це може допомогти нормалізувати баланс мікрофлори та стабілізувати роботу ШКТ загалом.

2. Приймати добавки, які містять кальцій

Відмова від кисломолочних продуктів може спричинити невеликий дефіцит кальцію. Кальцій є незамінним макроелементом, що надає кісткам та зубам міцність та міцність. Також, крім біологічно активних добавок, багаті на кальцій зелені овочі та горіхи.

3. Урізноманітніть раціон харчування

Насправді виняток продуктів тваринного походження не робить харчування одноманітним. З дозволених продуктів рослинного походження можна приготувати безліч смачних та поживних страв, а головне корисних! В інтернеті є безліч рецептів страв, які варто обов'язково приготувати, щоб провести піст смачно і без шкоди здоров'ю (наприклад, авітамінозом).

4. Споживати достатню кількість води

Будь-яку зміну звичного способу харчування організм сприймає як стрес і починає запасати воду. Щоб уникнути набряклості та дефіциту води, потрібно пити достатню кількість рідини. Людська кров на 4/5 складається з води, поповнення балансу якої дуже важливе для будови нових клітин крові. Вода також потрібна для нормальної мозкової діяльності.

5. Споживайте достатню кількість білка, знайдіть альтернативу м'ясу

На початку посту можна відчути нестачу тваринного білка у раціоні харчування. Тому варто заповнити цю нестачу білком рослинним, який у достатній кількості міститься у сої, горіхах.

6.Не забувати про споживання жирів

У певний час посту не можна використовувати в їжу навіть олію. Тому дотримуйтесь норми споживання жирів, бажано, ненасичених. Найкращі для цього продукти – авокадо, насіння льону – які можна з успіхом використовувати у приготуванні каш, салатів.

7. Пам'ятати, що Великий піст — це обмеження в їжі.

Піст — це насамперед духовне очищення, а чи не дієта. Важлива суть посту — позитивний настрій, добродіяльність, відмова від пустого життя. Обмеження у раціоні харчування сприймаються виключно як допоміжний інструмент, щоб очищення було повним: і духовним, і тілесним. Потрібно бути добрим, і відкритим, і тоді Великий піст пройде з користю!