star_on

Чому варто повільно їсти

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Американська асоціація серця (American Heart Association) представила оновлені рекомендації, в яких знайшлося місце і способу пережовування їжі. Дослідження показали, що люди, які їли повільно, були менш схильні до ожиріння і / або розвитку метаболічного синдрому, який, в свою чергу, збільшує ризик діабету і хвороб серця. Яким чином Експерти переконані, що звичка їсти швидко або на бігу провокує утворення надлишкового жиру навколо шлунка, підвищення рівня цукру в крові і тиску, а також підвищення рівня тригліцеридів і зниження рівня «хорошого» холестерину (ЛПВЩ).

n
n

Коли люди їдять швидко, вони, як правило, з більшою ймовірністю переїдають. Швидке вживання їжі також призводить до більшого коливання рівня глюкози, що може сприяти розвитку резистентності до інсуліну.

n

Взагалі повільне харчування завжди вважалося запорукою успішної дієти, але в 2015 році вчені довели, що ця стратегія правильна. Дослідники виявили, що люди, які їдять повільно, не тільки швидше насичуються, а й думають, що з’їли серйознішу порцію, ніж насправді. Незважаючи на те, що це майже не впливає на розмір наступних страв, це, цілком можливо, якраз і провокує тривале почуття насичення.

n
Усі акції