star_on

Чому болять суглоби

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Чому болять суглоби Здоров’я суглобів – необхідний і значимий фактор для стабільного функціонування організму і самовідчуття в житті кожного з нас. Кожні 5-7 років в людському організмі відбувається оновлення хрящової тканини. Від спадковості і від того, як ви стежите за своїм здоров’ям, залежить, чи буде вона регенеруватися або старіти і руйнуватися.

n

Важливо пам’ятати, що при збалансованому раціоні харчування, відсутності шкідливих звичок, інфекційних захворювань і т.п. – суглоби будуть залишатися в нормальному стані до 40-50 років. А ось після 50 років в м’яких тканинах і хрящах починаються незворотні процеси.

n

Чому болять суглоби Нижче, крім усім відомим причин (шкідливі звички, брак кальцію і малорухливий спосіб життя) наводимо кілька з основних причин:

n

1.Фактор судин. Порушення циркуляції в артеріях і капілярах призводить до неповноцінного синтезу хрящів і кісток. Це провокує виникнення дегенеративних захворювань суглобів.

n

2. Механічний фактор. Рух і травми впливають на стан кістково-м’язової системи. Артрози часто вражають кравців і в’язальниць: у них з’являються артрози пальців рук. У вантажників і робочих важкої фізичної праці часто страждають артрозом хребта. Ожиріння також сприяє розвитку артрозу, через збільшену навантаження на суглоби.

n

3. Спадковість. Спадковість, як і в багатьох інших сферах життя і хворобах, грає ключову роль. Ревматоїдний артрит зустрічається в 2-3 рази частіше у тих, у кого родичі страждали на це захворювання, ніж у тих, в чиїх сім’ях його не було.

n

4. Нервовий фактор. Людина, яка постійно стримує емоції, відчуває тривогу, гнів тощо, то в його крові відбувається викид “стресових” гормонів, що негативно впливає на суглоби, і поступово призводить до руйнування хрящової тканини. Артроз тазостегнових суглобів – це захворювання людей, які постійно стримують і пригнічують свої емоції.

Усі акції