Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Правила безпеки під час переміщення з дітьми

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Вимушена евакуація — реальність багатьох українців, а питання переміщення з дітьми стає як ніколи актуальним. Нижче розповімо про важливі правила безпеки під час переміщення.

  1. Поясніть дитині, чому і в яке місто ви тимчасово переміщуєтесь. Спілкуйтеся з нею спокійно та впевнено, щоб не передати їй відчуття тривожності.
  2. Вивчіть з дитиною або переконайтесь в тому, що вона знає повну інформацію: свою ФІП та рік народження, вашу домашню адресу та місто проживання, ім'я батьків та ваш номер телефону.
  3. Продублюйте цю інформацію на записці та покладіть у кишеню або рюкзак. З дитиною повинні бути ксерокопії документів на випадок, якщо вона загубиться.
  4. Поясніть дитині, що під час переміщення вона має завжди перебувати у полі вашого зору. Не дозволяйте їй відходити та відлучатися без вас.
  5. Додайте ваш контактний номер у налаштуваннях телефону дитини в розділі екстрених дзвінків.
  6. Поясніть дітям, що суворо заборонено торкатися або піднімати будь-які предмети, які вони побачили в дорозі: телефон, іграшка, чемодан тощо. Подібні знахідки можуть бути заміновані і несуть велику небезпеку.

 

Пам'ятайте про те, що маршрути та інформація про евакуацію потрібно знаходити самостійно або переконатися в надійності джерела її отримання (державний або місцевий орган влади). Будьте уважні!