star_on

Змивати міцелярну воду

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Міцелярна вода призначена для делікатного очищення шкіри від забруднень. Міцели, що входять в такий тип косметичних продуктів – особливий тип частинок, головною властивістю яких є уміння притягати поверхневі забруднення шкіри, пил, смог, який міститься в повітрі, декоративну косметику та жир, але бути менш агресивними до шкіри. Проточна вода в наших квартирах може сильно сушити і викликати роздратування, як для чутливої і сухої, так і для жирної шкіри в опалювальний сезон. Для більш делікатного очищення ідеально підходить міцелярна вода.

n

Міцелярная вода – це засіб, що містить ПАР (поверхнево-активні речовини), як і в будь-якому іншому очищувальному засобі. Зібрані ватним диском забруднення залишаться на шкірі, якщо не вмитися – основна кількість осяде на диску, а решта ви просто розмажете і залишите на обличчі.

n

Чи потрібно змивати міцелярну воду Так, якщо до складу входять ПАР. А вони, швидше за все, точно є в складі вашої міцелярної води. До них, наприклад, відносяться амінокислоти, мило, спирт. Чому потрібно додаткове очищення Це пов’язано з тим, що при постійному контакті міцелярної води зі шкірою обличчя можливе порушення бар’єрної функції епідермісу. А це, в свою чергу, може привести до сухості, почервоніння, лущення і реактивності шкіри. Багато компаній пишуть на флаконі «не потребує змивання», однак при тривалому контакті зі шкірою без вмивання міцелярна вода може викликати реакцію сильного роздратування і значно погіршити захисний бар’єр. Якщо в складі вашої міцелярної води немає нічого, крім води, корисних компонентів і екстрактів рослин, то змивати таку воду не потрібно. Але знайти таку дуже складно. А ви змиваєте міцелярну воду

Усі акції