Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

МОЗ заборонило в Україні 35 медпрепаратів через участь у їх виготовленні субʼєкта, розташованого у рф

Дата публікації: 27.03.2023

article page

МОЗ заборонило в Україні 35 медпрепаратів через участь у їх виготовленні субʼєкта, розташованого у рф.

У травні 2022 року Верховна Рада заборонила в Україні обіг ліків, виготовлених у Росії чи Білорусі. МОЗ визначили 35 лікарських засобів, що підлягають тимчасовій забороні на застосування в Україні через участь у їх виготовленні субʼєкта, розташованого у рф.

Комісією МОЗ України з припинення дії реєстраційного посвідчення сформовано перелік із 35 лікарських засобів, які підлягають тимчасовій забороні застосування через те, що виробляються за участі суб’єкта господарювання, розташованого на території рф. Зокрема, це 35 медпрепаратів, заявником яких є компанія ВАТ «Гедеон Ріхтер», Угорщина.

Перелік заборонених препаратів: Нормодипін, Калумід, Стурегон, Тебантин, Гропринозин, Раєном, Зилола, Диротон, Сентор, Синглон, Стопдіар та інші. З повним переліком та аналогами можна ознайомитися за посиланням.

В МОЗ зазначили, що в Україні достатньо аналогів цих препаратів, ліцензія яких підлягає відкликанню. Тож українці будуть забезпечені необхідними лікарськими засобами. Якщо потрібний препарат знаходиться в даному списку, то рекомендуємо проконсультуватися з вашим лікарем і підібрати аналог.

Нагадаємо, що замовити чи оформити кур’єрську доставку потрібних ліків можна на сайті anc.ua!