star_on

Що робити, якщо зник мобільний зв'язок та як дізнатися місцезнаходження рідних? 

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Що робити, якщо раптом зникне мобільний зв'язок та як дізнатися місцезнаходження рідних? 

Якщо мобільний зв'язок відсутній:
1. В Україні працює національний роумінг, тому можна скористатися ним. Відключіть на смартфоні автовибір мережі: 
- на Android: зайдіть в Налаштування, Підключення або Мобільна мережа, Оператор;
- на iOS: Параметри, Стільникові дані, Вибір мережі.
2. Далі потрібно знайти й вибрати доступну мережу: lifecell, Vodafone UA, UA-KYIVSTAR.
3. Якщо зареєструватися не вдалося, спробуйте ще або перезавантажте телефон. Також спробуйте вибрати іншу мережу, якщо підключитися до потрібної декілька разів не вийшло.
4. Перевірте можливість дзвінків та SMS. Крім того намагайтеся раз на день перейти до мережі свого оператора для коректної роботи зв’язку (вручну або увімкнувши автовибір мережі).

Як відправити точне місцезнаходження родині?
Для користувачів IOS доступний додаток «Локатор», який у багатьох на смартфонах вставлено за умовчанням. Виберіть контакт із яким хочете поділитися своєю геопозицією та надішліть йому дані. Ви практично відразу зможете відстежити місцезнаходження людини та одночасно поділитися своїм. Крім цього рекомендуємо вибрати спосіб карти супутник і ви зможете побачити детальне розташування контакту.

Надіслати точні геодані можна в месенджерах Telegram і Viber. Зайдіть в Viber в чат з потрібною вам людиною, натисніть три крапки і виберіть варіант «відправити місце розташування». У Telegram також відкрийте чат, натисніть кнопку скріпка і виберіть внизу поле геопозиція.

Геолокація родини за допомогою Life360. В додатку Life360 можна відстежувати місцезнаходження рідних та друзів, створювати власні приватні групи (кола) тільки для членів сім’ї або колег для розуміння відстеження їх точного місцезнаходження. Крім цього отримувати обмін даними і сповіщення в режимі реального часу, коли члени сім’ї прибувають у місця призначення або залишають їх. Life360 використовує найсучасніші технології GPS для надання вам інформації про місцезнаходження рідних та друзів, які прийняли ваше запрошення приєднатися до кола, та обмінюватися даними про локацію онлайн. Завантажити: Google Play та App Store.


Тримаємось! Не залишайте укриття без оповіщення про відбій тривоги! Нас не зламати! 

Усі акції