star_on

Косметики з про/пребіотиками

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Косметики з пробіотиками та пребіотиками.

n

Мікробіом шкіри – це сукупність мікрофлори (з бактеріями, мікроорганізмами і т.п), яка в нормальному і стабільному стані виконує захисні функції для здорового стану шкіри. Захворювання, роздратування і лущення можуть виникати якщо порушений склад гідроліпідної мантії і мікробіом. Якщо мікробіом в нормі, то сукупність усіх мікроорганізмів працює на благо здоров’я нашої шкіри, а не навпаки.

n

Прибіотики входять до складу нормальної мікрофлори нашої шкіри (в основному це біфідобактерії) або їх фрагменти клітин. Найбільш відомі пребіотики – фруктоолігосахаріди і галактоолігосахариди (лактоза, глюконова кислота та ін). Існує багато видів інгредієнтів з властивостями пробіотиків і пребіотиків. Біфідо-і лактолізати, інулін, альфа- і бета-глюкан: всі ці компоненти будуть надавати позитивний вплив на мікробіом шкіри і виконувати свої функції.

n

Засоби з ними мають такі властивості: забезпечують шкіру корисними бактеріями для її нормального функціонування, підвищують захисні властивості, блокують запальні реакції, запобігають втраті вологи, активізують роботу фібробластів.

n

Косметику з про- та пребіотиками можна рекомендувати для постійного використання всім людям з проблемною шкірою, після агресивних процедур і при сильній чутливості, при порушенні pH і дисбалансі. Однак, як і з будь-яким новим інгредієнтом потрібно бути обережним: зробити експрес тест на наявність у вас алергії, але самим

Усі акції