star_on

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Зовсім недавно ми писали про те, що протяг сам по собі не викликає простуду, так як він є активатором і не виступає першопричиною вже наявних хвороб або м’язових спазмів. Сьогодні розповімо, як лікуватися, якщо вас все ж таки «продуло».

n

У вас спостерігається ниючий і тягнучий біль у шиї або попереку Можливо, це ознаки міозиту. Міозит – це запалення однієї або декількох м’язів, коли м’язові волокна набрякають, виникає спазм і відбувається защемлення нервових закінчень. За фразою «продуло шию або спину» часто криється саме ця проблема. Різкий біль при русі або натисканні на місце спазму – поширений симптом, який неможливо зняти за допомогою масажу, компресу або розтирання розігріваючої маззю. Позбутися від хворобливих відчуттів допоможе протизапальна знеболювальна мазь. Але потрібно пам’ятати, що якщо ваш стан не поліпшився через пару днів після використання знеболювальних засобів або стало тільки гірше, то варто якомога швидше звернутися до терапевта і невролога.

n

Після обстеження необхідно пройти призначене лікування, наприклад курс фізіотерапії. Якщо лікар встановить, що запалені нервові закінчення, що входять в міжхребцеві отвори, а біль посилиться і з’являться «простріли» в руку або голову, діагноз буде інший – неврит, тобто запалення нерва. У лікуванні хвороби зазвичай допомагають ін’єкції нестероїдних протизапальних засобів, а також засоби для зняття болю і набряку. Неврит лицьового нерва – ще одне захворювання, причиною якого може стати знижений через місцеве охолодження імунітет (особливо в холодну погоду): спазм судин і м’язів тимчасово порушує пластичність лицьового нерва, і він запалюється. Уникайте протягів в цю холодну пору і стежте за тим, щоб організм не перемерзав. Зовсім скоро багато новорічних свят, тому часу на хвороби і погане самопочуття немає!

Усі акції