star_on

Як зробити нашу планету чистішою та кращою

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Минулого тижня ми писали про Zero West і розумне споживання. Сьогодні хочемо поділитися порадами, які почати з себе та зробити Землю чистішою та кращою.
Пластикове забруднення – процес накопичення пластику в навколишньому середовищі, який несе величезну шкоду для тварини й людини, негативно впливає на екологію. Вчені прогнозують, що якщо люди продовжать забруднювати планету відходами з пластмаси, то до 2050 року сміття буде більше, ніж риби в океанах.

n

Як можна виправити ситуацію
1. За можливості відмовитися від пакетів. Ходіть в магазин з сумкою для покупок або авоською. Якщо забули взяти з собою, то екопакети продаються на касі більшості магазинів. Для крони бананів целофановий пакет можна просто не брати. Наклейте наліпку поверх ягід. Ретельно промийте банани перед вживанням. Інші ягоди покладіть в спеціальні багаторазові полотняні мішечки, як альтернатива пластику.
2. Сортувати сміття та за можливості відвозити його в пункти прийому. Не викидайте батарейки та лампочки в загальний сміттєвий бак, а пісок для лотків домашніх тварин – в унітаз.
3. Відмовитися від взаємодії з пластиком на щоденній основі. За можливості не беріть пластикову кришечку для кави та не пийте напої через трубочку. Згідно з дослідженням наукового товариства хіміків,  людина споживає не менш ніж 50 000 мікрочастинок пластика в рік. Замість одноразових паперових стаканів носіть з собою тамблер (багаторазову склянку для кави). У деяких кав’ярнях дають знижки за такий прояв уваги до навколишнього середовища. Щоб підтримувати водний баланс, беріть з собою багаторазову пляшку для води. Так не доведеться купувати нову пластмасову щодня.

Усі акції