star_on

Флавоноїди – рутин

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Не так давно ми розповідали про флаваноіди – важливі для нашої життєдіяльності природні компоненти, які мають масу корисних властивостей і є важливими складовими для зміцнення нашого здоров’я. Сьогодні розповімо про один з них – рутин.

n

Один з найближчих родичів кверцетину і схожий на нього за своїми властивостями. Інша назва цього рослинного флавоноїду – вітамін Р. Він міститься в цитрусових. Але, на жаль, не у соковитій м’якоті – найбільше його в шкірці і білих перегородках. Так що щоб отримати вітамін Р, доведеться їсти грейпфрути і лимони цілком. Або пошукайте рутин в малині, голубиці, чорній смородині, абрикосах, помідорах, стручковом перці, зеленому салаті і пряних травах. Серед злаків він є в гречці, а ще – в каві і чорному шоколаді (з вмістом какао не менше 70%).

n

Вітамін P бореться з ламкістю судин, не допускає проникнення в організм вірусів і бактерій, виводить важкі метали і токсини. Як засіб для підвищення імунітету і запобігання раннього старіння він незамінний. За допомогою рутина можна позбутися від алергічних станів, зняти больовий синдром, попередити розвиток інфарктів і інсультів.

Усі акції