Замовлення
Замовлення
Обране
Обране
star_on

Корисні поради при дистанційному навчанні дитини

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Корисні поради при дистанційному навчанні дитини

1.Нові реалії. Поясніть дитині, що дистанційне навчання - це та сама школа, тільки вдома. Це не тимчасові канікули та відпочинок у домашніх умовах. Ненав'язливо контролюйте процес і з часом дитина звикне до нового режиму та обставин.
2. Зробіть розклад дня. Для дітей шкільного віку важливо дотримуватися розкладу та певних видів діяльності: час для навчання, перерви на перекуси, фізична активність або ігри, харчування.
3. Рух. Діти дуже активні і їм важко сидіти без діла. Для нормально розвитку їм необхідно багато рухатися. ВООЗ рекомендує не залишатися в сидячому положенні довше за годину, тому виберіть вид фізичної активності або гру, яку можете грати разом під час відпочинку або перерви між уроками.
4. Батьківська підтримка. Дитина повинна бачити свої успіхи, тому підтримуйте та підбадьорюйте її. Це дуже важливо для дитячої психіки та надає стимулу, щоб намагатися робити успіхи при дистанційному навчанні
5. Звикання до нових умов. Якщо виникають труднощі, то допоможіть своєму маленькому школяру пристосуватися до роботи з комп'ютером. Мотивація та бажання вчитися падає, якщо в нього щось не виходить. Тому постарайтеся спокійно пояснити та показати все наочно доти, доки дитина не навчиться самостійно.
6. Концентрація уваги. Поясніть дитині, що навчання має відбуватися у строго відведеному місці, але не в ліжку чи на кріслі. Це формує правильні звички та ритм дня. Крім цього приберіть все, що відволікає її увагу від навчання: планшет, улюблені іграшки, смаколики, тварин тощо.
7. Соціалізація. Дозволяйте їй частіше бачитись або спілкуватися з друзями, більше гуляйте після навчання, розмовляйте з нею. Діти не повинні втратити навички спілкування з однолітками та дорослими людьми, а не лише з батьками.

Тримаємось! Все буде Україна!