star_on

Будинок і здоров’я шкіри

Дата публікації: 27.03.2023

article page

Як забруднення повітря впливає на здоров’я шкіри Здавалося б, що в домашній обстановці ніяких загроз для шкіри і організму не існує. Насправді, повітря в квартирі містить безліч інших побутових забруднень, про яких найчастіше ми навіть не здогадуємося. З огляду на те, що 90% часу ми проводимо в приміщеннях (особливо під час карантину), забруднення повітря вдома може негативно впливати на дихальну систему, сон і стан нашої шкіри.

n

Що впливає на забруднення повітря в приміщенні У будинку є безліч джерел забруднення повітря, головні з яких – пил, що накопичується на різних поверхнях і на підлозі, шерсть домашніх тварин і цвіль, яка утворюється у вологому середовищі (найчастіше у ванній). Крім найбільш очевидних є й інші «розповсюджувачі» забруднень: компоненти побутової хімії, ароматичні свічки і навіть пари від приготування їжі. Нові меблі виділяють специфічний запах і невидимі токсичні пари – вони негативно впливають на роботу дихальної системи і можуть спровокувати алергію. Негативно впливає і косметика: частинки засобів для укладання волосся, дезодоранти і парфуми осідають і накопичуються на навколишніх предметах. До того ж, ми не можемо повністю ізолювати нашу оселю від зовнішніх забруднювачів: вихлопні гази, аллергенний пилок рослин та інші шкідливі речовини потрапляють в будинок з вулиці через вікна і двері.

n

Попадання шкідливих речовин на шкіру призводить до руйнування захисного шкірного бар’єру і запалень. Збільшується вироблення шкірного жиру, що стає причиною акне, пил та інші мікрочастинки проникають в шкіру, забиваючи пори і викликаючи сухість. В результаті шкіра втрачає еластичність і колір обличчя стає тьмяним. Наступного тижня розповімо, що потрібно робити, щоб підтримувати здоров’я шкіри на належному рівні в карантині.

Усі акції