star_on

Що впливає на сивину волосся

Дата публікації: 27.03.2023

article page

1. Зниження вироблення меланіну, який відповідає за наявність пігменту у волоссі, з віком дійсно відбувається, але у кожної людини – з індивідуальною швидкістю, яка не залежить ні від регіону проживання, ні від раціону харчування, ні від кількості фізичної активності, ні від загального стану організму. Абсолютно здорові люди іноді мають сивину в 20 років, а ті, хто страждають важкими хронічними захворюваннями не мають жодного сивого волоска до 50 років.

n

2. Сивина ніяк не пов’язані з іншими процесами в організмі, які традиційно вважають віковими. Ні поява зморшок на шкірі, ні зміни суглобової і кісткової тканини, ні стан внутрішніх органів, ні метаболізм – все це ніяк не пов’язано з наявністю або відсутністю у вас сивого волосся.

n

3. Одна з головних причин виникнення сивини – це генетичний фактор. Чим раніше почали сивіти ваші батьки, тим, швидше за все, раніше це відбудеться у вас і навпаки. А також відповідно до масштабного генетичного дослідження, було виявлено ген IRF4, який відповідає за сивину наших волосся. В ході дослідження вдалося виявити взаємозв’язок між геном і зовнішньої особливістю, то, ймовірно, IRF4 можна назвати універсальним геном сивини.

Усі акції